Türkiye ve dünyayı ilgilendiriyor! Durduruyorlar

Birleşik Arap Emirlikleri, yurt dışına petrol ihracatını durduracağı sinyali verdi

Türkiye ve dünyayı ilgilendiriyor! Durduruyorlar
Türkiye ve dünyayı ilgilendiriyor! Durduruyorlar
GİRİŞ 17.01.2016 02:19 GÜNCELLEME 17.01.2016 02:27
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

BAE Başbakanı ve Devlet Başkan Yardımcısı Mohammed Rashid Al Maktoum, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Kardeşim Muhammed Bin Zaid'in dediği gibi yakında ihraç ettiğimiz son petrol varilini kutlayacağız" ifadesini kullandı.

Al Maktoum, açıklamasında şunları kaydetti:

"Birleşik Arap Emirlikleri'nin petrol sonrası ekonomisini tartışmak üzere önümüzdeki haftalarda yerel yönetim ve ekonomi uzmanlarıyla geniş katılımlı kapalı oturumlar gerçekleştirmeye karar verdik. Ayrıca gelecek nesillere sürdürülebilir bir ekonomiye ulaştıracak bu vizyonu gerçekleştirmek için kapsamlı bir ulusal program başlatacağız." 

Devletin ekonomisinin sadece petrole bağlı olmadığına dikkat çeken Al Maktoum, "Bugün ulusal ekonomimizin yüzde 70'i petroldan bağımsızdır. Ekonomimiz için petrole bağımlı olan veya piyasanın değişikliği için bize bağlı olan yeni bir dengeyi gerçekleştirmeyi hedefledik" ifadesine yer verdi. 

Son dönemde Körfez ülkelerinin ekonomisi, petrol fiyatlarının aşırı düşmesinden etkilendi. Körfez ülkeleri, akaryakıta yüksek oranda zam yaparak düşük petrol fiyatları nedeniyle oluşan bütçe açığına karşı önlem almaya çalışıyor.

YORUMLAR 23
  • kahraman 8 yıl önce Şikayet Et
    işin içinde başka hesaplar vardır ama ... ağa babaları ne buyurduysa
    Cevapla
  • Avci 8 yıl önce Şikayet Et
    Beter olsun kahpe kuklalar
    Cevapla
  • mert mert 8 yıl önce Şikayet Et
    biz kendi isimize bakalim.. petrol devri yavas yavas bitiyor.. hersey yakinda elektrikle calisacak... heleki otomobiller ve drone benzeri helikopterler... bizimde bu yüzden acilen elektrik üreten nükleer santralleri kurmamiz gerek... yoksa rusya gibi batariz...
    Cevapla
  • DOST 8 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH her şeyi gören ve bilendir.. Tasmanızı elinde tutanlar öyle buyurdular size değil mi.. Unutmayın ALLAH' ın hesabı ve planı galip gelecektir.. Sonunu düşünmeyen gafiller sizi. Sahiplerinizle beraber haşr olacaksınız.
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    İslamla bir alakası yok bu birleşik Arap emirlikleri sıra onlara geliyor halka dönmesinler devam etsinler 3 /5 tane İngiliz İtalyan Rus bu devletçime hakim islam diye geçiniyorlar ama içleri çok farklı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle