Suudiler petrol üretimini kesmeyecek

Suudi Petrol Bakanı Naimi, Suudi petrolünün üretiminin kesilmeyeceğini açıkladı. Bu kararın Rusya'yı zora sokacağı belirtiliyor...

Suudiler petrol üretimini kesmeyecek
Suudiler petrol üretimini kesmeyecek
GİRİŞ 04.12.2015 12:22 GÜNCELLEME 04.12.2015 12:27
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Ali Naimi; "Suudilerin üretimi kesmeyi planladığına yönelik haberler asılsız" dedi.
 
Suudi Bakan Naimi, günde 12,5 milyon varil kapasitesini koruma sorumlulukları bulunduğunu ve piyasayı dengeleyecek herkesle işbirliğine hazır olduklarını belirtti.
 

12 üyeli Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), arz fazlalığına çözüm olabilecek bir tavan rakam belirlenmesini görüşmek üzere 4 Aralık'ta Viyana'da toplanacak.
 
"PETROL FİYATI 20 DOLARA DÜŞEBİLİR"
 

Venezuela Petrol Bakanı Eulogio Del Pino, geçtiğimiz günlerde OPEC'in pazarı dengelememesi halinde  ham petrol fiyatlarının 20 Dolar seviyelerine düşebileceğini belirterek Suudi Arabistan ve Katar'ın Venezuela'nın 88 dolar/varil denge fiyatı önerisini değerlendirildiğini belirtmişti. Yıllar süren nükleer yaptırımlarının kalkması ile piyasalara hızlı bir giriş yapmayı planlayan İran cephesinde ise Petrol Bakanı Bijan Namdar Zanganeh, OPEC'in artan İran üretimini planlamalarında hesaba katması gerektiğini kaydetmişti.
 
YÜZDE 39 DÜŞTÜ
 
Petrol, Suudi Arabistan öncülüğünde OPEC'in bir yıl önce üretimi devam ettirme ve yüksek maliyetli kaya petrolü üreticilerini piyasa dışına itme kararından bu yana yaklaşık yüzde 39 değer kaybetti.

İran Shana haber ajansına göre OPEC üyeleri arasında petrolde arzın nasıl yönetileceği ve piyasaya nasıl istikrar kazandırılacağı yolunda görüş birliği bulunmuyor.
 

YORUMLAR 20
  • Terazi 8 yıl önce Şikayet Et
    ham petrolün varili 20 dolara kadar düştü ama biz hala varili 80-100 dolarken konulan fiyat üzerinden benzin almaya devam ediyoruz. iyi uykular Türkiyem
    Cevapla
  • erbat 8 yıl önce Şikayet Et
    12 milyon varili koruma zorunluluklari varmis kimin icin koruyorlar acaba
    Cevapla
  • senol2985 8 yıl önce Şikayet Et
    bi haberi düzgün okuyun mantık süzgecinden geçirirn öyle yorum atın
    Cevapla
  • Seden 8 yıl önce Şikayet Et
    Petrolünüz bittiği zaman ne yapacaksınız merak ediyorum? şimdi size köle olanlara köle olmaktan başka? hatta sizi köleliğe bile almayacaklar. tarihe not düşülsün bu yazdıklarım.
    Cevapla
  • Şükrü 8 yıl önce Şikayet Et
    Başka emrin var mı? Hemen not düşüyorum.
    Cevapla
  • gezgin 8 yıl önce Şikayet Et
    Nefret ediyorum. madde için katılaşan yürekler daha çok kazanmak için saçma sapan ideolojiler için çocukları bile acımadan katleden insanlıktan nasibini almamış devletler. mükemmel bir düzende yaratılmış olan dünyayı yaşanmaz haline getiren nefislerine esir olmuş insanlar yığını Allah ın verdiği cüzi iradeyle kendisini üstün gören bencil kişilikler. nefret ediyorum sizden bu petrol ve benzeri kaynakları sömürmek için leş bekleyen akbaba sürüleri. ahirette bir gün bu sömürdüğünüz katlettiğiniz insanlar hakkını alacak sizden. ABD, lanetlenmiş kavim olan İsrail ve yandaşları bir gün helak olacaksınız.
    Cevapla
  • sadri 8 yıl önce Şikayet Et
    turkiyenin komunist rus mahrukof u rusyadan sizler korkarsiniz cunku imaniniz yok olsaydi imanli cumhurbaskaninin yaninda yer alirdiniz o oldugundan dolayi olmasa bile kendi ulkem derdiniz nerdeeee icinizdeki zehirle gebereceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle