Çin ekonomisi yüzde 6.9 büyüdü

Çin ekonomik verileri açıklandı. Çin'in ekonomik büyümesi, küresel krizden bu yana en düşük düzeye gerilemesine karşın beklentileri aştı.

Çin ekonomisi yüzde 6.9 büyüdü
Çin ekonomisi yüzde 6.9 büyüdü
GİRİŞ 19.10.2015 09:20 GÜNCELLEME 19.10.2015 09:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çin Ulusal İstatistik Bürosu, gayri safi yurt içi hasılanın (GSYİH) üçüncü çeyrekte geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.9 büyüdüğünü açıkladı.

Çin ekonomisine ilişkin büyüme beklentileri, Çin ve küresel piyasalarda yüzde 6.7 ya da 6.8 düzeylerinde yoğunlaşıyordu. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde ikinci çeyrek büyümesi yüzde 7.0 olarak gerçekleşmişti.

Açıklamada, yapısal dönüşüm içindeki ekonominin makul aralıkta seyretmeyi sürdürdüğü belirtilirken, tüketimin GSYİH'ya katkısının yüzde 58.4 düzeyine çıktığına dikkat çekildi.

Büro Sözcüsü Sheng Laiyuan, açıklama sonrasında yaptığı değerlendirmede, 2015 için öngörülen yıllık yüzde 7 dolayındaki ekonomik büyüme hedefinin tutturulabilir olduğunu söyledi. Sözcü Sheng, Çin'in küresel ekonomiyi olumsuz etkileyip etkilemediği yolundaki soruları yanıtlarken, Çin'in yavaşlamasının küresel ekonomideki zayıflamada kısmen payı olduğunu ifade etti.

YORUMLAR 1
  • cuma 8 yıl önce Şikayet Et
    chp yi gönderip batıralım bu ülkeyi
    Cevapla