IKBY resti çekti! Petrol ihracı devam edecek

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), mahkemenin olumsuz kararına rağmen petrol ihraç etmeye devam edeceklerini açıkladı.

IKBY resti çekti! Petrol ihracı devam edecek
IKBY resti çekti! Petrol ihracı devam edecek
GİRİŞ 24.09.2015 09:35 GÜNCELLEME 24.09.2015 09:41
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), Amerika Birleşik Devletleri (ABD) temyiz mahkemesinin verdiği olumsuz karara rağmen ABD ve diğer ülkelere petrol ihraç etmeye devam edeceklerini açıkladı.

IKBY Tabi Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD mahkemesinin "IKYB'nin petrol satışı konusunda alınan bir mahkeme kararına yapılan temyiz başvurusunu reddetmesine rağmen, davaya konu olan petrolün daha önce alıcıya teslim edilmiş ve satılmış olduğu" ifade edildi.

Dolayısıyla Irak merkezi hükümetinin bu "mesnetsiz" davadan geri çekilmek zorunda kalacağı savunulan açıklamada, "IKBY bu karara rağmen, Irak anayasasının kendisine verdiği hakka dayanarak ABD ve diğer ülkelere hidrokarbon ihraç etmeyi sürdürecek" denildi.

Irak merkezi hükümeti 2014 yılı içinde ABD mahkemesine IKBY petrolünün satışının durdurulması için dava açmıştı. New Orleans'taki bir temyiz mahkemesi de önceki gün verdiği bir kararla IKBY'nin ABD'de petrol satışı konusunda verilen daha önceki bir mahkeme kararına yapılan itirazı reddetmişti.

Bağdat ve Erbil arasında petrol ihracatı konusundaki karşılıklı suçlamaların ardından 2014 yılı sonunda ham petrol ihracı ve gelirlerin paylaşımı gibi birçok önemli hususta mutabakata varılmıştı.

YORUMLAR 6
  • Barzani Adamdir 8 yıl önce Şikayet Et
    Bugüne kadar hangi hükümet Barzaniye güvendiki Barzaniden olumlu bir sey bekliyelim. Barzani hep düsmanlastirildi hatta yahudi denildi. Sonra bir Erdogan geldi ve Kuzey Iraka sahip cikti. Bak noldu? Kerkük Petrollerine indik. Adam hic bir zaman PKKyla yakin degildi. Sözleride bizim Medyada hep carpitildi.
    Cevapla
  • Selim 8 yıl önce Şikayet Et
    zamanında Türkiye'ye PKK'lı iadesi için ''kürt kedisi bile vermem'' diyen bi adam. unutmadık
    Cevapla
  • yalçın 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adama niye kötü olarak görüyorsunuz pkk ya önceden destek oldugu içinmi daha önce pkk ya devletten yardım edenler bile onun ekmegine yag sürenler hatta kürt halkına güven veremezken adam niye tayip erdogan öncesindekilere ve ilk zamandaki tayip erdogan hükümetine güvensinki daha yeni yeni içerde ve dışarda gücümüz artıyor
    Cevapla
  • enes 8 yıl önce Şikayet Et
    bilmeden konuşuyorsunuz arkadaşlar konu temeli türkiyenin kuzey ıraktan petrol ihracatını artırmasıyla başladı ırak merkezi yönetim maliki türkiyeye petrol ihracatına karsı cıktı merkezi yönetimden izin alınmadan k.ırakın petrol satamayacağını söyledi sonrasında amerikadan açıklama geldi merkezi yönetimden izin alınmalı alınmadan satılamaz dedi sonrasında türkiyeden açıklama geldi kimse bize ne yapacağımızı söyleyemez siz Kıbrıs rum kesminden alırken merkezi yönetimdenmi izin alıyorsuz denildi sonrasında daiş piyasaya cıktı daha sonra kobani olayları pkk nin daişle karşı karşıya gelmiş gibi gösterildi ve ve iste bomba pkk barzaniden petrol talep etti...
    Cevapla
  • yıldırım 8 yıl önce Şikayet Et
    bu adamı tutuyorum en azından pkk nın gerçek yüzünü görüp topraklarından kovdu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle