Almanya'yı korkutan mültecilerin faturası

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü Almanya'ya bu yıl 800 bin sığınmacı gelmesinin ülkeye maliyetini çıkardı.

Almanya'yı korkutan mültecilerin faturası
Almanya'yı korkutan mültecilerin faturası
GİRİŞ 22.09.2015 17:03 GÜNCELLEME 22.09.2015 17:03
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya'ya bu yıl 800 bin sığınmacı gelmesinin ülkeye yaklaşık 10 milyar avroya mal olacağını ve bu rakamın sığınmacıların aile bireylerini ya da eğitim tedbirlerini kapsamadığını bildirdi.

Merkezi Münih'te bulunan Ifo, Almanya'ya gelen sığınmacıların ülkeye maliyetine ilişkin yapılan bir araştırmayı yayımladı. Araştırmaya ilişkin yapılan açıklamada, "Almanya İçişleri Bakanlığı'nın tahmin ettiği gibi Almanya'ya bu yıl 800 bin sığınmacı gelirse, bu durum ülkeye yaklaşık 10 milyar avroya mal olacak. Bu rakam, sığınmacıların aile bireylerini ya da eğitim tedbirlerini kapsamıyor, bu yüzden bu rakam da iyimser bir tahmin" denildi.

Açıklamada, Suriye, Irak, Nijerya ve Afganistan gibi ülkelerden gelen sığınmacıların nitelik yapısının muhtemelen kötü olduğu aktarıldı.

"Alman iş gücü piyasası için hazır değiller"

Söz konusu ülkelerden gelen sığınmacıların okur yazar oranının düşük olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu ülkeler arasında en gelişmiş olan Suriye'de bile nüfusun yüzde 6'sı üniversite mezunu. Ancak mezunlar Alman diplomasına eş değer değil. Mülteciler erkek ve yaş ortalamasından daha genç olmalarına rağmen, onların Alman iş gücü piyasası için hazır olmadıkları açık. Dil kurslarına ek olarak, Almanya'nın ekstra maliyetler oluşturacak eğitime de yatırım yapması gerekecek."

"Sığınmacılar hızlı şekilde istihdam edilmeli"

Açıklamada, "Alman vergi mükellefleri için uzun vadeli yük haline gelen bu krizi önlemek için, ülkeye gelenler olabildiğince hızlı şekilde istihdam edilmeli.

Verimliliklerinin düşük olmasından dolayı, sığınmacıların çoğunun 8,5 avro asgari ücretle bir iş bulabilmelerinin mümkün olamayacağına ilişkin endişeler var. Bu nedenle, yükselen işsizliği önlemek için asgari ücreti düşürmek iyi bir fikir olacaktır." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • trabzonlliii 8 yıl önce Şikayet Et
    ab neden korkuyor ki o kadar insanı vatanından ülkelerinden eden ab
    Cevapla
  • Aydin 8 yıl önce Şikayet Et
    Almanya da calismak istege bagli.
    Cevapla