Evinin odasında başladı, şimdi 47 ülkeye satıyor!

Bursa'da 12 yıl önce evinin bir odasında perde yapımına başlayan Ayhan Denizci, Singapur, Endonezya, Malezya, Tayland, Vietnam, Filipinler ve Çin'in de aralarında bulunduğu 47 ülkeye tekstil ürünleri ihraç ediyor.

Evinin odasında başladı, şimdi 47 ülkeye satıyor!
Evinin odasında başladı, şimdi 47 ülkeye satıyor!
GİRİŞ 20.02.2018 12:08 GÜNCELLEME 20.02.2018 12:15

Ayhan Denizci (50), Anadolu Üniversitesi  İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olduktan sonra 1993 yılında bir tekstil firmasında işe başladığını söyledi.

Genç yaşlarından itibaren kendi firmasını kurmayı ve yurt dışına  açılmayı hedeflediğini dile getiren Denizci, 2006'da hayallerini gerçekleştirmek  yolunda ilk adımı attığını anlattı.

 

Sermaye için aracını 22 bin liraya sattığını ve evinin odasını bir depo gibi kullanarak doğrudan perde ihracatına başladığını ifade eden Denizci, şöyle konuştu:

"İlk aşamada elimizdeki para yeterli olmadığından bir ofis veya  showroom tutamadığımız için evin bir odasını ayarladık. Firmalardan hazır ürün  alıp yurt dışına satıyordum. Yaklaşık bir yıl evin bir odasında devam ettim. Eşim  çok destek oldu. Sabah uyanınca iş yeri olarak bir sonraki odaya gidiyorsunuz.  Tabi zor bir süreçti. Bir gün vergi dairesinden kontrole geldiler. Evin yatak odasını şirket merkezi olarak göstermek zorunda kaldım. Çok komik oldu. Müşteri görüşmek istiyor veya bir bankacı, nakliyeciyle görüşeceksiniz bu görüşmeleri  yapacağınız bir ofisiniz yok. Bunu evde gerçekleştiriyorsunuz."

Zamanla hedeflerini gerçekleştirdiğini vurgulayan Denizci, "Bir yıl  evde çalıştıktan sonra yeni bir ofise geçtim. Daha çok Asya ülkelerine yöneldik.  Singapur, Endonezya, Malezya, Tayland, Vietnam, Filipinler'e, hatta Çin'e bile,  47 ülkeye çoğunluğunu perde olmak üzere yatak ve masa örtüsü, yastık kılıfı,  runner gibi tekstil ürünleri satıyoruz. Bugün birçok firma Çin'den düz tül  getirirken, biz bu ülkeye düz tül gönderiyoruz. Zoru başardık." diye konuştu.

YURT DIŞINDA OTELLERE LÜKS KONUTLARA PERDE VERİYOR

Yurt dışında büyük firmalarla çalıştıklarını belirten Denizci, şunları  kaydetti:

"Birçok ülkede çok güzel projeler yaptık. Birçok 5 yıldızlı otel ve  lüks konutların perdelerini biz yaptık. Taylan kralının sarayına perde talebi  geldi. Tayland'daki firma aracılığıyla böyle bir sipariş gelince çok şaşırdım.  Bugün Tayland kralının sarayı için bir perdeyi bizden, Türkiye’den istemesi,  beğenmesi, şaşırtıcı aynı zamanda gurur vericiydi. Büyük bir heyecan oldu. Özel  paketleme yaptık. Bir hafta önce perdeyi Tayland'a gönderdik."

Hedeflerinin ihracat yaptıkları ülke sayısını artırmak olduğunu dile  getiren Denizci, "Bir makine alarak perde üretimine başladım. Bu yıl hedefim  ihracat yaptığımız ülke sayısını 60'a çıkarmak." dedi.

KAYNAK: AA