Firmaya kızıp ihracatçı oldu

Askerden geldikten sonra ilaç mümessili olarak iş hayatına atılan Gaziantepli Mustafa Nazlıer, patronuyla anlaşamaması üzerine 2006 yılında kendi firmasını kurdu

Firmaya kızıp ihracatçı oldu
Firmaya kızıp ihracatçı oldu
GİRİŞ 06.11.2017 14:19 GÜNCELLEME 06.11.2017 15:18
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Gaziantep'te askerden geldikten sonra ilaç mümessili olarak başladığı iş hayatına kendi medikal firmasını kurarak devam eden Mustafa Nazlıer, göz ameliyatlarında kullanılan milimetrik bıçaklar, enjektörler ve alerji testlerinde kullanılan gereçleri, aralarında ABD ve Hindistan'ın da bulunduğu yaklaşık 15 ülkeye ihraç ediyor.

Nazlıer, çocuk yaşlardan itibaren kozmetik ürünleri toptancılığı yapan babasının yanında çalıştığını belirtti.

Üniversiteyi bitirdikten sonra askere gittiğini, döndüğünde ise ilaç mümessili olarak çalışmaya başladığını ifade eden Nazlıer, ardından medikal malzemeler satan bir firmada işe girdiğini ancak patronuyla anlaşamaması üzerine buradan ayrılarak 2006'da kendi firmasını kurduğunu ve bugün 15 kişiyi istihdam sağlayan bir yapıya kavuşturduğunu anlattı.

'Bize görüşürüz dedi, işi başkasına verdi'

Nazlıer, üretime steril olmayan alkollü bez üretimiyle başladıklarını ancak steril ürünlerin daha değerli olduğunu gördüklerini dile getirerek, "Daha sonra steril alerji aplikatörü ürettik. Bu ürün alerji testlerinde kullanılıyor ve yurt dışından ithal ediliyordu. Yurt dışından da 2 firma getiriyordu. Biz de bunun bayiliğini almak istedik. Firma bizimle görüşeceğini söyleyip daha sonra işi başkasına verince moralimiz bozulmuştu. 'Bu ürün basit, biz bunu üretiriz' dedik. Çalışmalara başladık ve 1 yıl sonra bunu ürettik. Yerli ürün olarak çok daha uygun fiyata piyasaya sunduk." diye konuştu.

Firma olarak göz ürünleri ticareti yaptıkları için piyasadaki boşluğu bildiklerini ifade eden Nazlıer, "Üç yıldır dünyanın birçok ülkesine bu ürünü pazarlar hale geldik. Türkiye patentini aldık, yurt dışı için de çalışmalar devam ediyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • maşallah 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH Yardımcınız olsun devlet el atmalı harcamaya kalkisacaklar
    Cevapla
  • yeter 6 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler işallah daha iyi olur daha cok ulkeye satarsin
    Cevapla
  • Real Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    Eger tr de sadece 2 firma bu isi yapiyorsa kesin yahudi bazĺıdır. O iside kendi kuluplerinin izin verdigi referanslı firmaya vermişlerdir. Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • Resital 6 yıl önce Şikayet Et
    tebrikler Mustafa.Başarılarının artarak devam etmesini diliyorum...
    Cevapla
  • rizelii 6 yıl önce Şikayet Et
    olay budur kardeşim yeterki imkan verilsin..
    Cevapla