Koyunlar beşer beşer doğurunca zengin oldu!

Et fiyatlarının yüksek olmasına isyan ederek Ukrayna'dan 100 koyun getiren Mustafa Aydın, 1 senede 700 koyuna sahip oldu.

Koyunlar beşer beşer doğurunca zengin oldu!
Koyunlar beşer beşer doğurunca zengin oldu!
GİRİŞ 18.02.2017 15:18 GÜNCELLEME 18.02.2017 16:03
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bursa'da besicilik yapan Mustafa Aydın, et fiyatlarının yüksek olmasından dolayı Ukrayna'dan Ramanov cinsi koyunlar ithal etti. Çok doğurma özelliği ve iriliği ile bilinen Ramanov cinsi koyunların 6 tanesi beşiz yavruladı. Koyunların sürekli beşiz doğurduğunu söyleyen Mustafa Aydın, bu koyunları besicilere satarak ülkemizde küçükbaş hayvan sayısını artırarak et fiyatlarını ucuzlatmayı hedefliyor.

100 KOYUN 700 YAVRU VERDİ

Ramanov cinsi koyunlar en az 2, en çok ise 6 kuzu doğuruyor. 14 ayda iki defa yavrulayan bu cins koyunlar yılda 8 kuzu veriyor.

Ülkemizdeki et fiyatlarının düşmesi için Ramanov cinsi koyunların yaygınlaşması gerektiğini ifade eden Mustafa Aydın, "Ben Ramanov cinsi koyunları 1 yıl önce Ukrayna'dan getirttim. Bu koyunlar çok yavruluyor. Bir batında en az 2, en çok 6 kuzu yavruluyor. Benim getirdiğim Ramanov cinsi koyunlardan 5 tane yavrulayanlar oldu.

İlk 2-3 yavruya kadar doğurdular. Şimdi ikinci yavruları. Dördüz ve beşiz doğumlar oldu. Bu koyunları ülkemizde yaygınlaştırabilirsek et fiyatları düşer. Bu koyunlar gözümün önünde 5 tane yavruladı. 2 tanenin altına hiç düşmedi. 1 yıl önce Ukrayna'dan 100 tane getirdiğim Ramanov koyunlar 14 ay gibi kısa sürede 700 yavru verdi" dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 30
  • balalı mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiye gereksiz istisnai ithalatların yerine ,bu koyun lardan ithalat yapsın.
    Cevapla
  • Evet 7 yıl önce Şikayet Et
    ukrayna ne harika bir ülke bea))
    Cevapla
  • h_blackz. jk 7 yıl önce Şikayet Et
    kesinlikle evet :))
    Cevapla
  • Ak şemseddin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben Erzurum cinsi mor koyun tavsiye ederim yerli ırk fakir olan işsiz olan alsın
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bu koyunlar ülkemin her yerini kuşatsın,meralar,ağıllar,topraklar bu koyunlar ile dolsun....
    Cevapla
  • eray akalın 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz koyunları türkiyeye ilk sokan putindir.Bir doğuruşunda 3 yada 4 tane doğuruyor.Daha sonra putin bunların rusya dışına çıkmasını yasakladı.Değeri yüksektir.Bizin yerli cinsler bir doğuruşta 2 tane verebiliyor.Ama bunlar çok verimli hayvanlar.Süt verimi düşük.Anca yavrularına yetiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle