Kızı ve geliniyle üretip köşeyi dönüyor

K.Maraş'ta, mikrokrediden faydalanan anne, kız ve gelinin ürettiği çeyizlik ürünleri, aracı firmalar vasıtasıyla yurt dışına satılıyor.

Kızı ve geliniyle üretip köşeyi dönüyor
Kızı ve geliniyle üretip köşeyi dönüyor
GİRİŞ 10.09.2015 16:04 GÜNCELLEME 10.09.2015 16:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kızı ve Geliniyle Ürettiğiklerini Yurt Dışına Satıp Köşeyi Dönüyor

Kahramanmaraş'ta, mikrokrediden faydalanan anne, kız ve gelinin el ele vererek ürettiği çeyizlik ürünler, aracı firmalar vasıtasıyla yurtdışına satılıyor.

MİKRO KREDİ HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRİYOR

Yeterli finansı olmayan girişimcilere küçük küçük katkılarla hayallerine kavuşma imkanı sağlayan mikrokredi projesi, Türk ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor.

KOMŞU TAVSİYESİ İLE BAŞLADI

Kahramanmaraş'ta yaşayan Sadiye Gerek, bu olanaktan faydalanan girişimcilerden sadece biri... Komşusunun tavsiyesi üzerine yaklaşık 7 yıl önce mikrokredi uygulamasından aldığı 500 lira ile evinde çeyizlik üretimine başlayan Gerek, aradan geçen sürede işini büyüttü.

GELİNİ VE KIZI İLE BİRLİKTE YAPTI

Aldığı ilk krediyi geri ödeyen, ardından proje kapsamında yeni olanaklardan yararlanan Gerek, kızı ve geliniyle iş birliği yaptı. Onlara kredi alan girişimci kadın, ürettikleri nakışları önce bulundukları kentteki alıcılara, ardından da il dışına göndermeye başladı. Aile, yaşadıkları iki katlı evi küçük bir atölyeye çevirdi.

Kazandıkları parayı en iyi şekilde değerlendiren Gerek Ailesi, şimdi evlerinde ürettikleri çeyizleri, aracı firmalar vasıtasıyla yurtdışına göndermenin mutluluğunu yaşıyor.

"HAYATIMIN DÖNÜM NOKTASI"

Sadiye Gerek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce mikrokrediden aldığı finansı en iyi şekilde değerlendirdiğini söyledi.

Daha sonra kızı ve gelinini de üretime dahil ettiğini anlatan Gerek, "Nakış ustasıyım ancak yeterince imkanım olmadığı için çok sevdiğim işimi yapamıyordum. Komşum sayesinde mikrokrediden haberdar oldum. Böylece bir adım attım ve çok çalışarak bu günlere geldim. Çünkü daha önce malzeme almakta zorlanıyordum, aldığım 500 lira, hayatımın dönüm noktası oldu" dedi.

"GÜVENİMİZ ARTTI"

Gerek, işe kızı ve gelinini de dahil ettiğini ve güçlerini birleştirdiklerini belirtti.

Nakışları önceleri kentteki iş yerlerine sattığını anlatan Gerek, "Kızım ve gelinim de kredialınca güvenim daha da arttı. Bir süre sonra ürünleri kent dışına göndermeye başladık. Mikrokredi olmasaydı işimizi bu kadar büyütemezdik. Aldığımız krediyi değerlendirerek toptan malzeme alıyoruz. Çünkü kendi paramızla buna gücümüz yetmezdi. Şimdi ise ürünlerimiz yurtdışına gönderiyoruz. Ülkemiz ekonomisine katkı sunduğumuz için çok mutluyum" diye konuştu.

Gerek, ürünlerin başta Almanya olmak üzere İngiltere ve Hollanda'nın da aralarında bulunduğu bazı Avrupa ülkelerine gönderildiğini kaydetti.

EV TAKSİDİNİ ÖDÜYOR 

Gelin Ebru Gerek de kayınvalidesinin girişiminin hayatlarını değiştirdiğini vurguladı.

Kazandığı parayı en iyi şekilde değerlendirip işleri büyüttüklerini anlatan Gerek, "Tasarruflarımızla bir eve yazıldık. Şimdi buradan elde ettiğim kazançla ev taksitlerini ödüyorum. Bu işe başlamadan önce ev hayali bile kuramıyordum, inşallah yakında kendi yuvama taşınacağım. Allah bize bu imkanı sağlayanlardan razı olsun" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 3
  • tahir nevşehir 8 yıl önce Şikayet Et
    teyze ve gelini teprik ediyorum duvarlarda ridas işini biliyo evini ısıtıyor
    Cevapla
  • NEVZAT 8 yıl önce Şikayet Et
    teyzem maşallah akıllı çünkü duvarınada ridas canlı sıva yaptırmış helal olsun
    Cevapla
  • helal olsun 8 yıl önce Şikayet Et
    teyzeme ve gelinine helal olsun tebrikler
    Cevapla