Üsküdar'da Marmaray için büyük hareketlilik

Asya ile Avrupa arasında, denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını sağlayacak, dünyanın alanındaki önemli projelerinden Marmaray'ın açılış töreni için hazırlıklar devam ediyor.

Üsküdar'da Marmaray için büyük hareketlilik
Üsküdar'da Marmaray için büyük hareketlilik
GİRİŞ 29.10.2013 10:49 GÜNCELLEME 29.10.2013 11:09

Açılış töreni için Üsküdar İskelesi'nin karşısında oluşturulan alanda, protokol üyelerinin oturması için büyük bir çadır ile hemen yanında konuşmaların yapılacağı platform bulunuyor. Platformda ise tren maketi yer alıyor.

Sabah erken saatlerden itibaren tören alanına gelen basın mensupları için de platformunun sol tarafına stant yerleştirildi. Büyük led ekranların bulunduğu alanın girişine, dev Türk bayrağı ile Atatürk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri asıldı.

Marmaray'ın giriş kısmında ise "Asrın Projesi Marmaray, Cumhuriyetimizin 90. yılında İstanbul'a armağan olsun", "Üsküdar'dan iki kıta 4 dakika, teşekkürler Büyük Usta" yazılı afişlerin bulunduğu görüldü.

Alana ana giriş kısmında, iki farklı arama noktası oluşturuldu. X-ray cihazlarından yapılacak aramanın ardından vatandaşlar tören alanına girebilecek. Sahil güvenlik ekipleri de denizde hazır bekletiliyor.

Polisler ve gazetecilerin de aralarında yer aldığı görevliler, tören alanından çıkarılarak, bomba uzmanlarınca arama yapıldı.

Öte yandan tören alanının yakınına da çok sayıda mobil tuvalet yerleştirildi.

KAYNAK: AA