Bursa'nın göbeğinde isot yetiştiriyor
Bursa'da şehrin göbeğindeki 17 milyon liralık imarlı arsada isot yetiştirip kebap yapıyor.
Kebap salonu işletmecisi Ahmet Cengiz, Türkiye'nin dördüncü büyük şehri Bursa'da, tam 17 milyon lira değer biçilen şehrin en değerli semtindeki 4 dönümlük imarlı arsada patlıcan, domates, isot yetiştirip kebap yapıyor.
İşletmenin hemen yanındaki alanda ziraat mühendisi danışmanlığında üretilen domates, isot, patlıcan, mutfakta kebap olup müşteri önüne geliyor. Müteahhitlerin peşinden koştuğu arsanın hastane, rezidans ve otel yapılmaya müsait olması müşterileri bir hayli şaşırtıyor.
Bursa-İzmir yolu üzerinde İhsaniye Mahallesi'nde faaliyet gösteren Harran Kebap Salonu işletmecisi Ahmet Cengiz (41), iş yerinin yanında yıllardır boş bırakılan 4 dönümlük arsada sebze yetiştirmek için kolları sıvadı. Arsa sahibinden izin alan Ahmet Cengiz, şehrin en değerli semtinde, çok katlı binaların arasındaki arsayı önce temizledi, sonra ziraat mühendisi danışmanlığında organik domates, patlıcan, biber dikti. Şehrin en çok rağbet edilen bölgesinde bulunan ve piyasa değeri 17 milyon TL olan 4 dönümlük arsada yetiştirdiği sebzelerle kebap yapmaya başlayan Cengiz, hem yoldan geçen vatandaşların hem de işletmeye gelen müşterilerin dikkatini çekmiş.
Ahmet Cengiz, "Dört yıldır işletmemizde kullandığımız tüm ürünlerini burada yetiştiriyoruz. Şanlıurfamız'la bütünleşmiş isotumuzu, patlıcan, domates, carliston ve yağ biberini yetiştiriyoruz. Yaz aylarında tükettiğimiz tüm ürünleri burada yetiştiriyoruz. Ticari imarlı arsaya biçilen değer tam 17 milyon lira. Gerçekten gören herkes hayran kalıyor. Hem müşterilerimiz hem de yoldan geçen vatandaşlar, daha önce hiç tarla görmemiş çocuklarına, bahçemizi gezdiriyor. Ticari imarlı olduğu için otel,rezidans, hastaneye müsait. Her şey yapılabilir ama biz arsa sahibinden aldığımız izinle sebze yetiştiriyoruz. Müşterilerimiz yediği patlıcan ve sebzelerin farklı tatta olduğunu söylüyor. Bursa'nın en pahalı arsalarından birinde, milyonlarca liralık otel, hastane veya rezidans yapılabilecek bir arsada sebze yetiştirmemiz insanları bir hayli şaşırtıyor. Tarladan kendi ellerimizle topladığımız patlıcanları gerekli işlemlerin ardından hemen kebap yapıp sofraya getiriyoruz. İsotumuzun tohumunu da özel olarak Şanlıurfa'dan getirtiyoruz." diye konuştu.
İşletmeye gelen müşteriler de organik bahçe karşısında şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Müşteriler, "Bursa'da yaşayan binlerce insan ‘O bölgede 100 metre kare arsam olsun' derken 4 dönümlük imarlı arsada kebapçı, sadece kebap için sebze yetiştiriyor." diye konuştu.
-
Selahattin A 11 yıl önce Şikayet Etağız alışkanlığı. ağız alışkanlığı olsa gerek her üretilen sebze meyveye organik demek yeri biliyorum her gün binlerce aracın geçtiği yolun hemen kenarında bulunuyor.. Ahmet Gül uzaktan baktım hint keneviri yoktu.Zirai ilaç kullanmıyordur ve arsa yıllardır boştu değerlendirmiş tebrik ederim..Beğen
-
adiyez abbas 11 yıl önce Şikayet Etşehrin içinde organik üretim olmaz,. şehrin içinde organik üretim olmaz, organik üretim için ana yola bile en az 5 km mesafe aranır. zirai ilaç kullanmayan herkes organik üretim yaptığını söylüyor. şehrin göbeğinde eksoz gazlarından çıkan ağır metaller hep biberlerin üzerinde birikiyor. sonra adı organik biber oluyor.Beğen Toplam 5 beğeni
-
Süleyman Acar 11 yıl önce Şikayet Etahmet gül. o da nerden aklına geldi?Beğen
-
Ahmet Gül 11 yıl önce Şikayet Etbaktınızmı aralarında hint keneviri yok ya ?. .................Beğen Toplam 7 beğeni