Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Gelecekte hızlı büyümeler görebiliriz

Şirket değerlemesi yaparken aynı sektördeki şirketlerle kıyas yapılabileceğini söyleyen Ekonomist Önder Tavukçuoğlu, bazı sektörlerde büyümeler olabileceğini belirtti.

Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Gelecekte hızlı büyümeler görebiliriz
Ekonomist Önder Tavukçuoğlu: Gelecekte hızlı büyümeler görebiliriz
GİRİŞ 17.02.2021 07:56 GÜNCELLEME 17.02.2021 12:59

Petrokimya ve yenilenebilir enerji sektöründe hızlı büyümeler yaşanabileceğine dikkat çeken Tavukçuoğlu, “Her iki sektörde gelecekte hızlı büyümeler görebiliriz. Bu bakımdan petrokimya ve yenilenebilir enerji birbirlerine benzer durumda. Diğer taraftan her iki sektörün öncelikle yatırım maliyetleri olacaktır. Buna da dikkat etmek gerekiyor. Ülkemizin bu alanda uzun vadede başarılı olacağını düşünüyorum.”

Şirket değerlemesi için benzer şirketlerle kıyaslayın

Birçok farklı sektörde şirketin satışı yapıldığını belirten Ekonomist Tavukçuoğlu, şirket değerlemelerinin önemli olduğunu kaydetti. 

Ekonomist Tavukçuoğlu şunları söyledi: “Son dönemde çok sektörden şirket satışı yapılıyor. Burada değerlemeler önemlidir. Borsa da aynı sektörlerden işlem gören şirket varsa karşılaştırma yapabilirsiniz. Ya da en azından gelişmekte olan ülkelerde aynı sektörden şirketlerin değerlemelerine bakın karşılaştırın.”

Önder Tavukçuoğlu Kimdir?

Önder Tavukçuoğlu (Ekonomist-Reel Sektör Yatırım Danışmanı-Teorisyen)
Önder Tavukçuoğlu kimdir? Önder Tavukçuoğlu, Lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünde tamamladı. Daha sonra maliyet muhasebesi üzerine eğitimine devam etti. Çeşitli özel sektör firmalarında maliyet muhasebesi ve yatırım geliştirme bölümlerinde çalıştı. 2013 yılında kendi danışmanlık firmasını kurdu. Halen özel sektörde birçok firmaya yatırım geliştirme alanında danışmanlık vermektedir.
Piyasalar üzerine birçok kuruma ve yatırımcılara eğitimler veren Önder Tavukçuoğlu, ayrıca workshoplar düzenlemektedir. Önder Tavukçuoğlu, evli ve üç çocuk babasıdır.