Bankacılık Düdükleme ve Didikleme Kurumu

  • GİRİŞ31.08.2014 09:13
  • GÜNCELLEME31.08.2014 10:21

Adı üzerinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu. Elbette bankacılık sekörüne bir taraftan hiza verecek diğer taraftan menfaatlerini koruyup, kollayacak. Asıl tuhaf olan müşterinin menfaatine adımlar atması olurdu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), "Financial Tüketicilerden Faiz Dışında Alınacak Ücret, Komisyon ve Masraflara İlişkin Usül ve Esaslar Hakkında Yönetmelik Taslağı'nı 22 Ağustos tarihinde basın ile paylaştı.

Şimdilik henüz taslak. Üzerinde değişiklikler, düzenlemeler yapılacak ve son halini alacak. Bunları söylemek için erken diye düşünebilirsiniz ama gecikmeden tedbir almakta fayda var.

BDDK'nın hazırladığı taslakta bankacılık sektörünün ücret aldığı 60 hizmet kalemi 20'ye düşürüldü ama yine de müşterinin tatmin olacağı bir durum yok ortada.

Taslk medyada yoğun ilgi gördü. Hemen her gazete, televizyon, internet haber sitesi hazırlanan taslağı 'milyonlca banka müşterisine müjde' diye duyurdu. Vatandaş neye olduğunu bilmese de müjde yazdılar diye sevindi.

Sizi bilmem ama dikkatimi çeken beni bir hayli şaşırtan, garip bir durum var.

TASARI NELERİ DEĞİŞTİRECEK? BANKALARIN ÜCRET ALDIĞI 60 ÜRÜN VE HİZMETTEN HANGİLERİ KALKIYOR? TASARI MÜŞTERİNİN LEHİNE Mİ ALEYHİNE Mİ? SORULARIN CEVABI VE YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ!  

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat