Ah “Kaç İsmail” ah bizi salak sanıyorlar!

Ah İsmail ah, salak yerine koydular, inanmamızı bekliyorlar. Vatandaşız; Ergenekon ve Balyoz’dan bilirsin kimseyi üzmeyiz! Ama kurgu bari tam olsa.

  • GİRİŞ01.08.2014 09:14
  • GÜNCELLEME01.08.2014 10:53

Kaç İsmail kaç! Bir süredir medyanın gündeminde İsmail üzerine haberler, yorumlar yapılıyor. Casus ve Yasadışı Dinlemelerle suçlanan polislerin ifadesini alan Hakim İslam Çiçek haberlerin hedefi oldu. Olayın görgü tanıkları gözaltındaki polis avukatları ve CHP’li vekil Mahmut Tanal ve bizden inanmamızı bekliyorlar. 

Bir “Kaç İsmail” macerasıdır gidiyor. CHP vekili Mahmut Tanal’ın Hakim İslam Çiçek’i ziyareti sırasında, odada bulunan ‘MİT elemanı veya polis’ olduğu iddia edilen İsmail isimli şahsa Çiçek’in bağırarak “Kaç İsmail kaç” dediğini öne sürüyorlar. 

Bu iddia için yeni kurulan Sulh Ceza Hâkimliğine atanan Çiçek’in tarafsızlığının yitirmesinin açık bir göstergesi diyorlar. HSYK 1. Dairesi bu konuda harekete geçmeli hâkimi dosyadan almalıymış. 

Selam ve Tevhit Örgütünü gerekçe göstererek Başbakan, bakanlar, işadamları, sanatçılar dahil 60 bin kişiyi dinleyen ve “Casusluk” ve “yasadışı dinlemeler” ile suçlanan polislerin gözaltı süreleri dolunca Adliye kapısına yöneldiler. Çevik kuvvet polislerince etrafları sarılmıştı. Onlar da oturma eylemine başlamışlardı.

Sinirler gerilince meslektaşları ile karşı karşıya gelen Emniyet yetkilileri arasındaki gerilimi savcılık ya da mahkemenin çözmesini istemişlerdi. İfade almaya ara verilmişti. Verilen ara sonrası sanık polis avukatları ve Tanal; Hâkim Çiçek’in odasına gitmişler. Sonrasında ise Hâkim Çiçek’in odasına giren CHP Milletvekili Tanal, içeride üç kişiyle karşılaşmış. 

Bunların kim olduğunu sormuş. Biri Terörle Mücadele Şube Müdürü Kayhan Ay imiş, diğeri Başsavcı Vekili Orhan Kapıcı ve Kapıcı’nın yanında esrarengiz biri daha varmış o da meşhur İsmail. CHP’li Tanal kim olduğunu sormuş. Tanal’ın sorusuyla Hâkim Çiçek mavi tişörtlü ve silahlı şahsa “Kaç İsmail” diye bağırmış… 

Tanal ile birlikte diğer avukatlar da olayı anlatıyor. Onlardan biri Ömer Kavili İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi’ndenmiş. Hâkim beş dakika ara vermiş 2 saattir ortada yokmuş. Mahmut Tanal ile odasına gitmişler. Tanal’a göre 3 kişi Avukat Kavili ’ye göre odada 5 kişi varmış. Hâkim ‘güvenlik toplantısı’ var odadan çıkın demiş. 

CHP’li Tanal kendisini tanıtıp açıklama talep etmiş. ‘Kaç İsmail’ denilen ayakta duruyormuş. Oturan kişilere kim olduklarını sormuş ‘Polis’ oldukları yanıtını almışlar. Ayakta duran İsmail’e sorduklarında ‘Ben polis değilim’ demiş. ‘Kimsin’ diye sormuşlar ama ismini söylememiş. Bu sırada Hâkim İslam Çiçek, ‘Kaç İsmail Kaç’ diye bağırmış. İsmail de hemen odadan çıkmış ve koşmaya başlamış. Engel olmaya çalışırken avukatlar kaçan kişi belindeki silahı tutmuş.

KAÇ İSMAİL OLAYINDA İFADELER ÇELİŞİYOR MU? ANLATILANLAR NEDEN TUTARSIZ? SANIK AVUKATLARI VE CHP’Lİ TANAL VATANDAŞI SAF YERİNE Mİ KOYUYOR?

Yazının tamamı için tıklayınız

hakan.goksel@ulkehaber.com
twitter.com/hakan_goksel

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat