Bakan Çelik'ten yeni bir teşvik paketi sözü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa'ya geldi

Bakan Çelik'ten yeni bir teşvik paketi sözü
Bakan Çelik'ten yeni bir teşvik paketi sözü
GİRİŞ 19.02.2013 23:51 GÜNCELLEME 19.02.2013 23:51

Bakan Çelik ve Eker Şanlıurfa Tüm Sanayici ve İşadamları (TÜMSİAD) ile düzenlenen programa katıldı. Bakan Çelik 5084 sayılı yasa ile ilgili çalışmalar yaptıklarını, önümüzdeki günlerde istihdam anlamında bir teşviği de içinde barındıran bir düzenlemeyi meclise sunacaklarının müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik TÜMSİAD'ın programında yaptığı konuşmada Türkiye'nin normalleşmeye başladığını, normalleşme dönemleri öncesinde çok ciddi sıkıntılar yaşandığını söyledi. Yaşanan problemlerin yansımalarının herkesce görüldüğünü dile getiren Çelik, şimdilerde ise normalleşme alanında çok ciddi adımların atıldığının altını çizdi. Türkiye'nin demokratikleştiğinin ifade eden Çelik, sorunları çözme konusunda Türkiye'nin iradesini her alanda ortaya koyduğunu belirtti.

Bakan Çelik şunları kaydetti: "İnşallah yaşanan bu süreçler neticesinde Türkiye kendi olumsuzluklarını bertaraf edecek ve hızına hız katacak bir ülke olma konusunda inşallah önünde engeller kalmayacak. Türkiye büyümede ciddi mesafeler aldı. Türkiye istihdamda ciddi mesafeler aldı. Türkiye ihracatta ciddi mesafeler aldı. Türkiye enflansyonu düşürmede ciddi mesafeler aldı. Türkiye faizi indirmede ciddi mesafeler aldı. Türkiye yoksulluğun azaltılmasında ciddi mesafeler aldı. Bakınız 4 doların altında günlük yaşamını sürdürenlerin oranı Yüzde 30'dan Yüzde 3'e indi. Bu 10 yıl içerisinde. Yüzde 30'dan Yüzde 3'e iniyor. 10 kat aşağıya iniyor. 31 Aralık itibariyle 5084 sayalı teşvik bitti; fakat bizim için hükümet olarak istihdamın ne derece önemli olduğunu hepiniz biliyorsunuz. 4 yılda 4 milyon istihdam gerçekleştirdik. Uluslararası çalışma örgütünde, uluslararası Türk toplantılarında, G 20 toplantılarında, uluslararası tüm toplantılarda Türkiye bu kriz döneminde 4 yılda 4 milyon istihdamı nasıl gerçekleştirdi diye bize övgü şeklinde ifade ediyorlar. İstihdam önemli olduğu için bu konuda ne yapabiliriz konusunda çalışmalarımızı tamamladık. Sayın Başbakanımıza bunu arz ettik ve bu konudaki yasal düzenlemeyi inşallah önümüzdeki günlerde meclise sevk etmiş olacağız veya her hangi bir kanunla ilave edip bu düzenlemeyi yasallaştıracağız. Nedir burda amaç, tabiki 5084 sona erdi; ama istihdam anlamında bir teşviği içinde barındıran bir düzenlemeyi inşallah yürürlüğe girmiş olacak. Amaç 5084'e göre yatırım yapanların şevkinin artması, onların çalışmalarına heyecanla devam etmeleri. Daha çok istihdam sağlamaları konusunda bize düşen görevi yerine getirmek istiyoruz."

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de medeniyet tasavvurlarında tekçi bir anlayışın olmadığını, insanları kavimlerine, etnik mensubiyetine göre ayıran bir anlayışı reddettiklerini vurguladı. Bakan Eker şöyle konuştu: "Türkiye'de yaşayan bütün etnik unsurları Kürt, Türk, Arap, Çerkez kim varsa bu topraklarda hepsi bizim başımızın üstündedir, hepsi bizim kardeşimizdir. Hepsiyle birlikte biz mutlu, müreffeh ve güçlü bir geleceği, büyük bir Türkiye'yi, bütün bu kardeşlerimizle Türkiye'yi inşa etme kararlığındayız; ama aranızdaki meseleleri Türkiye'de geçmişte yapılan hataları telafi edecek bir demokratikleşme projesiyle, bir sivilleşme projesiyle birlikte birlik ve beraberlik projesini hayata geçiriyoruz. Yaşadığımız günlerdeki süreç böyle bir süreçtir. Biz Sayın Başbakanımızın ifadesiyle zor olana talibiz, kolay olana değil. Zor olanı da inşallah, milletimizin ve sizlerin desteği, duası ve sevgisiyle birlikte bunu başaracağız. Bunu gerçekleştireceğiz."

Programın ardından TÜMSİAD yöneticileri tarafından Bakan Faruk Çelik ve Mehdi Eker'e mırra takımı hediye edildi.

 

KAYNAK: CİHAN