Ordu Ziraat Odası kapatıldı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu'nun, ''kanunda gösterilen faaliyetlerini yürütemez hale gelen Ordu Ziraat Odası'nı, özellikle çiftçilerin daha fazla mağdur edilmemesi için kapatma kararı aldığı'' kaydedildi.

Ordu Ziraat Odası kapatıldı
Ordu Ziraat Odası kapatıldı
GİRİŞ 08.01.2013 11:50 GÜNCELLEME 08.01.2013 11:50

TZOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Birliğin Ocak ayı Olağan Toplantısı'nda, Ordu Ziraat Odası ile ilgili raporlar sonuca bağlandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Ordu Ziraat Odası'nın 12 Aralık 2012 tarihinden Birliğimizce kapatma kararının alındığı tarihe kadar geçen sürede Oda Meclisi yoktur, Oda Yönetim Kurulu yoktur. Birlik Yönetim Kurulunca odayı yönetmekle görevli kayyım heyeti oda binasına girememektedir. Birlik tarafından Oda'nın banka hesapları dondurulmuş, Yüksek Seçim Kurulu, Oda'nın İlçe Seçim Kurulu gözetiminde yapmış olduğu olağanüstü organ seçimlerini iptal etmiş, iç sürtüşmeler, sahipsizlik, başıboşluk odayı işlemez hale getirmiş, nihayet tüm bunlar odanın uzun süredir faal olmadığını ortaya koymuştur. Bunların yanı sıra, Oda eski başkanı ve eski yöneticilerinin çeşitli televizyon kanallarında ve yerel basında Oda tüzel kişiliğini, Birliğimizi ve nihayet temsil ettiğimiz kitleyi rahatsız ve rencide edici beyanlar vermesinin engellenmesi ve böylece Teşkilatımızın daha fazla yıpranmasının önüne geçilmesi icap etmiştir. Uğranılan zararların telafisi imkansız boyutlara ulaşmaması için, yetkisiz kişilerin hukuk dışı müdahaleleri nedeniyle faaliyetleri tamamen durmuş bulunan, Kanunda gösterilen faaliyetlerini yürütemez hale gelen Ordu Ziraat Odası'nın, ilgili kanun kapsamında, özellikle çiftçilerin daha fazla mağdur edilmemesi için kapatılması kararlaştırıldı.''

Perşembe Ziraat Odası'na bağlandı

Buna göre, Yönetim Kurulu, Ordu Ziraat Odası'nın tüzel kişiliğinin sona erdirilmesi ve odası kapatılan Ordu ili merkez ilçesinin, Perşembe Ziraat Odası'nın faaliyet alanı içine alınarak bu odaya bağlı temsilcilik olarak faaliyetini sürdürmesine ilişkin kararını mülki amirliğe gönderdi.

Karara göre, Ordu Ziraat Odası'nın bütün borç, alacak, demirbaş, taşıt araçları, menkul ve gayrimenkulleri, iştirakleri, para ve para hükmündeki kıymetleri ve diğer tüm varlıklarının yanı sıra üye kayıtları yediemin sıfatıyla faaliyet alanı içine alınan odaya devredilecek. Tüzel kişiliği sona eren Ordu Ziraat Odası'nın, kayyım heyetince görevden alınmış olan Genel Sekreter Vekili İsmail Bacınoğlu dışındaki mevcut kadrolu personeliyle sözleşmeli tarım danışmanlarının kadroları korunmak suretiyle bağlanan odaya aktarılacak, diğer sözleşmeli ve yevmiyeli personel, odanın kapatıldığı tarih itibarıyla SGK'ya bildirilerek sözleşmeleri sona erdirilecek.

KAYNAK: AA