Türkiye ile Singapur arasında ikili anlaşma

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam, ülkeler arası ikili antlaşma imzaladı.

Türkiye ile Singapur arasında ikili anlaşma
Türkiye ile Singapur arasında ikili anlaşma
GİRİŞ 03.01.2013 21:26 GÜNCELLEME 03.01.2013 21:26

Bakan Bayraktar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki imza töreninde, Singapur'un devamlı gelişen bir liman kenti olduğunu söyledi. Singapur'un 5 milyon nüfuslu bir alanda kişi başı gelirini, dünyanın en gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkaran ve gelişen bir ülke olduğunu belirten Bayraktar, ''Singapur, Uzakdoğu'da örnek olan bir liman kenti. Havayolu ve deniz yolu olsun bütün komşu ülkelerle ilişkilerini gayet iyi sürdürülebilen demokratik bir ülke'' diye konuştu.

Bayraktar, son dönemde Singapur ile yakınlaştıklarını dile getirerek, iki ülke arasında gelişen ilişkilerin hem karşılıklı yakınlaşmayı hem dış ilişkileri hem de ticari ilişkileri arttırdığını ifade etti.

Türkiye'nin kentsel dönüşümü başlattığı süreçte, yapılan karşılıklı protokol imza törenin çok önemli olduğunu anlatan Bayraktar, ''Bu karşılıklı çalışmamızda önümüzdeki süreçte de Türkiye'de çevreye duyarlı bir kentsel dönüşüm yapma noktasında beraberliğimiz olacak'' dedi.

-''Singapur ve Uzakdoğu gelişen bir ekonomiye sahip''-

Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam da iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesini kendilerinin de arzuladığını belirterek, ''Singapur ve Uzakdoğu gelişen bir ekonomiye sahip. Türkiye'de kendi bölgesinde ekonomik olarak gelişen bir ülke. Doğal olarak adı konmasa bile tabii bir ortaklık iki ülke arasında söz konusu oluyor'' ifadesini kullandı.

Shanmugam, iki ülke arasındaki ilişkileri desteklediklerini vurgulayarak, Türk iş adamlarının Singapur'a ve bölgeye gidip geldiklerini, şu anda da Singapurlu iş adamların Türkiye'ye ilgisinin büyük olduğunu belirtti. Shanmugam, şunları kaydetti:

''Bunun artması için bizler de politik ve siyasi olarak elimizden geleni yapacağız. Özellikle Türkiye'nin başlatmış olduğu şehirleşme atağı için gerçekten de iki ülkenin yapabileceği büyük bir iş birliği var. Kendisini Singapur'a davet ettim. Singapur'un gelişme sürecinde yaşadığı tecrübeyi orada kendisine göstermek istiyoruz. Bugünkü şahit olduğum anlaşmanın imzasında, biz de Singapur'a çok önem veriyoruz.''

Daha sonra iki bakan birbirlerine hediye verdi.

 

KAYNAK: AA