Maliyecilerin bile görmezden geldiği vergiler!

Gazi Üniversitesi'den Prof Dr. Şükrü Kızılot "Otoparkta park eden düğünlerde dans eden vergiler" yazısında maliyecilerin bile kayıtsız ve sessiz kaldığı konuya parmak bastı.

Maliyecilerin bile görmezden geldiği vergiler!
Maliyecilerin bile görmezden geldiği vergiler!
GİRİŞ 14.10.2012 15:37 GÜNCELLEME 14.10.2012 15:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

OTOPARK ARAÇ TAKİP FİŞİ

Yan tarafta gördüğünüz fiş, aracın park parasını ödediğinizde veriliyor. Dikkatle baktığınız da hiçbir şey anlamıyorsunuz...  Belge yasal bir fiş değil. Başka bir fiş de verilmiyor. Otopark parası ve KDV'si cebe! Bazı yerlerde bu fiş de yok ya da "para makbuzu" diye uyduruk bir kâğıt veriyorlar.

Eğlence yerlerinde, restoranlarda vs. valeler gelip aracınızı alıyor. Çıkarken getiriyor. Aracınızın kapısını açarken "20 lira" diyor. Bazı eğlence yerlerinde, 10-20 lira verdiğinizde "50 lira" diye uyarıyorlar. Fiş mi? Ne fişi!.. Vergi mi? Ne vergisi! Olayı yetkililer de görüyor ama görmemezlikten geliyorlar!

DÜĞÜNLERDEKİ FOTOĞRAFLAR

Düğün, nişan, nikâh, sünnet, kokteyl, özel toplantılar vs. fotoğraflarınız çekiliyor. Bir saat sonra masaya, bir tomar fotoğraf getirilip dağıtılıyor. Tam o sırada, "Ben ödeyeceğim, oradan alma, hayır buradan al" diye "para ödeme yarışı" başlıyor. 

Fiş mi.. O da ne? Yok öyle bir şey! Fiş olmayınca vergiler de buharlaşıyor. Düğünde misafir olan maliyeciler de fotoğraf parası ödüyorlar. Onlara da fiş yok! Daha doğrusu, fiş diye bir olay yok ortada.. Düğün salonu da fişsiz geliri olan fotoğrafçıdan, açıktan vergisiz para alıyor! Türkiye genelinde, her gün yaşanan durum bu.. Vergiler otoparklarda park ediyor. Düğün salonlarında da dans!.. Herkes (maliyeciler dahil) bunu seyrediyor!

YORUMLAR 1
  • M/Y 11 yıl önce Şikayet Et
    daha vahimini söyleyelim... sanayisi ile ünlü şehirlerimizden birinin organize bölgesinde yapıldığı iddia edilen bir olay.. işveren soruyor, işe alacağı işçiye... asgari ücretten ne kadar aşağı çalışırsın, aldığı cevaba göre, konuşmanın devamı, senden 20 tl aşağı çalışacak var, haberin olsun..
    Cevapla