Çiftçiye 43 milyon lira destek

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın'da tarıma 43 milyon lira destek sağlandığını açıkladı.

Çiftçiye 43 milyon lira destek
Çiftçiye 43 milyon lira destek
GİRİŞ 06.10.2012 13:33 GÜNCELLEME 06.10.2012 13:33

TBMM Adalet Komisyonu Sözcüsü AK Parti Bartın Milletvekili Avukat Yılmaz Tunç, Bartın'da tarım destekleri kapmasında çiftçilere toplam 43 milyon lira destek sağladıklarını, bundan sonra da tarım ve hayvancılık alanındaki desteklere devam edeceklerini belirtti.

Milletvekili Tunç, MHP-DSP-ANAP koalisyon hükümetinden iktidarı devraldığımızda Türkiye'nin her tarafından olduğu gibi Bartın'da da çiftçilerin kredi borcu nedeniyle haciz kıskacında bulunuyordu. İktidara geldiğimizde Bartın'da bin 404 çiftçinin 1,3 milyon lira kredi borcunu sildik. Makine ve Ekipman hibe yardımları kapsamında bin 556 adet tarım makine ve ekipmanı için toplam 2 milyon 922 bin lira hibe desteği sağladık. Tarıma dayalı ekonomik yatırım projeleri için de 2008-2012 yılında 12 adet işletmeye 2 milyon lira, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında toplam 2,2 milyon lira, SYDV kaynaklı tarımsal projelere 1,5 milyon lira, Özel İdare kaynaklı tarımsal projelere 421 bin lira kaynak aktardı" dedi. 

 

Tunç, Suni Tohumlama Desteği, Doğrudan Gelir Desteği, Damızlık Gebe Düve Desteği, Yem Bitkileri Desteği, Süt Teşviki, Fındık Desteklemesi, Sertifikalı Tohum ve Fidan desteklemesi, Bal Teşviki ve Arıcılık desteklemesi, Sağım Ünitesi ve Soğutma Tankı desteklemesi, Buzağı desteklemesi, Mazot desteklemesi, Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine Hayvancılık desteği, Mazot ve gübre desteği yaptık. Tarım ve hayvancılık alanında Bartın'da çiftçilerimize 43 milyon lira destek sağladık. Bartın'da tarımsal üretimi artırmak ve hayvancılığı geliştirmek için gereken çalışmaları yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

KAYNAK: İHA