"Herkes krediyle emekli olsun" çağrısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, prim borcu olan esnafa askerlik ve doğum borçlanması kredileriyle sağlanan imkanın, diğer çalışanlara da verilmesini istedi.

"Herkes krediyle emekli olsun" çağrısı
"Herkes krediyle emekli olsun" çağrısı
GİRİŞ 16.02.2018 15:21 GÜNCELLEME 16.02.2018 15:45
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Palandöken, yazılı açıklamasında, esnafın yanı sıra emekli olmak isteyen diğer çalışanlara da kredilerde kolaylık sağlanması gerektiğini belirtti.

Ziraat Bankası ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) arasında imzalanan protokolle Bağ-Kur'a prim borcu olanların, kredi çekip borçlarını taksitlendirerek emekli olabileceklerine işaret eden Palandöken, "Emeklilik süresini ve yaşını doldurmuş olan Bağ-Kur'lu esnaf, 48 ay vadeli krediler sayesinde doğum ve askerlik borçlanması yapabilecek. Ancak Bağ-Kur'lu olup sonradan SSK'ya geçen vatandaşlar da bu fırsattan yararlanabilmeli. " değerlendirmesinde bulundu.

 

Bağ-Kur dışındaki çalışanlara da askerlik ve doğum borçlanması için kredi imkanı verilmesiyle SGK'nın da kazançlı çıkacağına dikkati çeken Palandöken, "Verilecek kredi imkanlarıyla vatandaşlar askerlik ve doğum borçlanmasını yapacak ve SGK alacaklarını emekli maaşlarından tahsil edecektir. Vatandaşların emekli olabilmesi için yapılan her kolaylık hem vatandaşı hem de devleti kazançlı kılar. Vatandaşa verilecek kredilerle sağlanacak emeklilik imkanı sayesinde mağduriyeti olan binlerce kişinin yüzü gülecek." görüşüne yer verdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Eyt 6 yıl önce Şikayet Et
    9000 gun pirim odeyen esnaf bagkurlu 1350 tl maas. Aliyor hayirli isler
    Cevapla
  • Salih 6 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba 04 11 1989 Maliye esnaf odasına kaydı var ama bagkur değilim bu haktan nasıl yararlanitim 04 10 2000 de bu yana bagkur um devam ediyor yaşım 53 bilgindidmenizi rica ediyorum
    Cevapla
  • Omer 6 yıl önce Şikayet Et
    İnsan emekli olunca rahat etmek ister... Ama bunlar kapitalist oldukları için şimdi de emeklilerin parasına göz dikiyorlar... Bı de kredi haram değil mi...
    Cevapla
  • akenaton 6 yıl önce Şikayet Et
    günahınada senmi katlanacaksın
    Cevapla
  • Naciye 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayin baskanim sgk oncesi dogum borclanmasi icin bastirin allah askina
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle