'Ben bu işi yaparım' diyen parayı alacak

TKDK'nin 87 milyon 239 bin euro hibe vereceği "Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri" başlığı altındaki 7 sektörü kapsayan projeler için başvuru ve kabul işlemleri 12 Mart'a kadar yapılabilecek.

'Ben bu işi yaparım' diyen parayı alacak
'Ben bu işi yaparım' diyen parayı alacak
GİRİŞ 12.02.2018 17:23 GÜNCELLEME 12.02.2018 17:23
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunca (TKDK)  87 milyon 239 bin euro hibeverilecek "Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri" başlığı altındaki 7 sektörü kapsayan projeler için başvuru  ve kabul işlemleri başladı.

TKDK'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliğinin (AB) aday ve  potansiyel aday ülkeler için oluşturduğu Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı  (IPARD) II Programı kapsamında 21 Aralık 2017'de 3. proje başvuru çağrı ilanına  çıkıldı.

 

Çağrı kapsamında "Çiftlik Faaliyetlerinin Geliştirilmesi ve İş  Geliştirme Tedbiri" başlığı altında bitkisel üretimin çeşitlendirilmesi ve  bitkisel ürünlerin işlenmesi ile paketlenmesi, arıcılık ve arı ürünlerinin  üretimi ile işlenmesi ve paketlenmesi, zanaatkarlık ve katma değerli ürün  işletmeleri, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri  yetiştiriciliği, makine parkları ile yenilenebilir enerji yatırımlarına yönelik  sunulacak projelere 87 milyon 239 bin euro hibe sağlanacak.

TKDK internet sitesindeki (www.tkdk.gov.tr) online sistem üzerinden  başlayan proje başvuruları, 12 Mart saat 21.00'de sistemin kapanmasıyla sona  erecek. Başvurunun çıktısı ve istenen diğer belgelerin 15 Mart Perşembe saat  18.00'e kadar TKDK il koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.

HİBE KAPSAMINDAKİ İLLER

Hibe kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara,  Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli,  Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş,  Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş,  Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat  olmak üzere toplam 42 şehir yer alıyor.

Açıklamada, 164 milyon 706 bin euro destek bütçesinin ayrıldığı süt,  kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimine yönelik proje başvurularının da 1  Mart'ta başlayacağı belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • suat 6 yıl önce Şikayet Et
    danisma firmasiyla görüştüm ilk etapta 60.bin tl istedi masraflar icin
    Cevapla
  • -TKDK gercekleri- 6 yıl önce Şikayet Et
    Bilip bilmeden yorum yapmayın, TKDK kapsamında 2014 yılında destekden faydalanmıs birisiyim, ne brokrasi ne torpil nede danısman kuruluslar soyledıgınız gıbı astronomik rakamlar talep falan etmiyor. adam akıllı projenızi sunmanız durumunda %100 alabileceğiniz bir hibe programıdır, önemli olan yatırımı kendiniz yapabileceğiniz sermayeye sahip olmanız. harcamayı kendiniz yapıp tum yatırım bittikten sonra hibeniz size odeniyor. Kosgeb vs gibi destek programlarıyla karıstırmayın bunu.. sermayeniz varsa bundan faydalanırsınız , yoksa zaten ugrasmayın.. sıfır sermayeyle mılyonluk yatırım yapacak destek veriliyor diye bir sey yok ..
    Cevapla
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    güvenilir güvenilmez orası insanlara kalmış mantık olarak tarım ve hayvancılıkta sektörde en az 10-15 tane çiflik bank gibi sistem olsa tarım ve hayvancılıkta sorın kalmaz.adamların düşündüğünü devlet bile düşünememiş helal olsun .yatırımcı ile sektörün fazla aracılara girmeden buluşturan sistem.yeni bir anlayış adına işallah başrılı olurlar.
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    Euro neden euro Türk Lirasına değer kazandırmaya çalışmıyor muyduk. Neden altın değil TL değil de euro dolar üzerinden hesap kitap oruç harç kredi hibe veriliyor hala
    Cevapla
  • polat 6 yıl önce Şikayet Et
    ab destekli hibe programı olduğu için olmasın.
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    buralardan hibe almak deveye hendek atlatmaktan zor, ya adamı olan alır, yada aldığın hibenin büyük bölümünü aracılara yedireceksin yani olacak iş değil....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle