Mektubu ile 10 bin öğrenciye kıyafet dağıtıldı

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi Pirebat köyünde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi Rabia Kahriman’ın (12) köydeki çocuklar için yardım talep ettiği mektubuna, İstanbul'daki köylüsü ve akrabası işadamı Halis Kahriman duyarsız kalmadı.

GİRİŞ 12.02.2018 12:38 GÜNCELLEME 12.02.2018 12:50

Ağrı’nın Eleşkirt ilçesi Pirebat köyünde yaşayan 7'nci sınıf öğrencisi Rabia Kahriman’ın  köydeki çocuklar için yardım talep ettiği mektubuna, İstanbul'daki köylüsü ve akrabası işadamı Halis Kahriman duyarsız kalmadı. İş adamı Kahriman'ın girişimiyle 10 bin bin kişiye kıyafet yardımı yapıldı.

Rabia Kahriman, İstanbul'da yaşayan köylüsü ve akrabası olan Halis Kahriman'a bir mektup yazdı. Mektubunda, "Sevgili Halis amca, ben sizin köydeki okuduğunuz okulda okuyan bir öğrenciyim. Hani bir gün bizim köyde yaptırdığınız taziye evinin açılışında bize demiştin ki; 'Biz okula ayakkabı ve pantolonlarımız yırtık bir şekilde gidiyorduk. Zor şartlarda okuyorduk. Derslerinize iyi çalışın, okuyun.' Derslerime çok iyi çalışıyorum. Bizim okuldaki birçok öğrencinin montları ve ayakkabıları yok ve ben bu duruma çok üzülüyorum. Rica etsem yardım eder misin Halis amca. Ellerinden öperim" ifadelerini kullandı.

 

 

Rabia gönderdiği mektupla 10 bin çocuğun sevincine vesile olabileceğini tahmin bile edemezdi, ama bu sevinci yerinde gördük ve bu büyük mutluluğa şahitlik ettik.

 Ağrı da çocuklarımızın mutluluklarına ortak olmak onlarle bir gün geçirmek için bir davet aldık. bu davette kayıtsız kalmak olmazdı.

Hazırlıklarımızı yaptık ve Ağrıya seçkin bir misafır grubuyla hareket ettik. Ağrıya ulaştığımızda büyük bir kar ve soğukla karşılaşacağımızı düşünerek kalın kıyafetler giyinmiştik.. Ağrıya ulaştığımızda bizi beyaz bir örtüyü andıran muhteşem bir kar manzarası karşıladı.

Yerlerde Kar var ama hava soğuk değil. Güneşin parlaklığı bize tüm gün eşlik etti. Bu güzel havada ilk durağımız bizim Ağrıya gitmemize vesile olan Küçük kardeşimiz Rabia Kahrimanın Eleşkirt ilçesinden 12 km uzaklıkta ki Pirebat köyü oldu...

Köye vardığımızda bizi tüm köy halki büyük bir içtenlikle  karşıladı. Köy okuluna vardığımızda Türkiyemizin değişik illerinde buraya öğretmen olarak atanan genç kardeşlerimiz bizi kapıda karşıladılar. o kadar içten ve samimiyetleri yüzlerinde ki tebbesümde hemen kendini göstriyordu.

köy okulunda öğrencilerle bir araya geldik. Hepsinin gözlerinde umut ve gelecekte başarılı olacaklarının ışığını görmek güzeldi. 

Bu çocuklara imkan verildiği taktirde çok başarılı olacaklarından şüphem yok. 

Kıyafet dağıtımı esnasında o çocukların sevinçlerini yerınde gören biri olarak, Muhteşem mutlu oldum. 

Köy okulunda yapılan kıyafet dağıtımı sonrası,  Buradan Eleşkirt Recep Tayip Erdoğan İmam Hatip Lisesi'nin konferans salonundaki kıyafet dağıtım programına geçildi.

İş adamı Halis Kahriman sahneye Rabia Kahriman’ı davet ederek onun mektubu ile böyle bir hayır kapısının açıldığını dile getirdi. Rabia Kahriman'a mektubunu okutan Halis Kahriman, "Küçük Rabia'nın bu isteğine kayıtsız kalmadık. Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın'la yapılan görüşmeler sonrasında böyle bir organizasyon yapıldı. Amacımız bu tür etkinlikleri, bütün işadamlarına örnek teşkil edecek şekilde devam ettirmek. Bu kapsamda 7 bin kıyafet Eleşkirt merkez ve köylerinde, 3 bin ise Ağrı genelinde dağıtılacak. Bizim Beylikdüzü Vakfı olarak 2019 yılında  bu tür yardımlara devam edip, Türkiye çapında 50 bin bin kişiye yardım yapacağız" diye konuştu.

Yazdığı mektup sayesinde 10 çocuğun yüzünü güldüren Rabia Kahriman ise köylüsüne teşekkür etti 

KAYNAK: DHA