Su ararken gaz çıktı

Niğde'de bir çiftçinin içme suyu bulmak için açtırdığı sondaj kuyusundan çıkan gazın yanması yetkilileri harekete geçirdi.

GİRİŞ 10.02.2018 17:17 GÜNCELLEME 10.02.2018 17:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Niğde Valisi yaptığı açıklamada "Ümit ediyorum ki ilimiz Niğde için büyük bir öneme sahip bu bölgede zengin bir doğalgaz rezervi vardır" ifadelerini kullandı.

Ulukışla ilçesi Alpagut Mahallesi'nde içme suyu aramak üzere açılan kuyudan gaz çıktı. Daha sonra yanmaya başlayan gaz nedeniyle bölgede inceleme başlatıldı.

 

Ulukışla Belediye Başkanı Ali Uğurlu, bir çiftçinin içme suyu aramak için yaptırdığı sondaj çalışması sırasında 130 metreye inildiğinde ortaya bir koku çıktığını ve kendilerine bilgi verildiğini söyledi.

Olayı haber alınca hemen çalışmanın yapıldığı araziye geldiğini belirten Uğurlu, şu bilgileri verdi:

"Gördük ki kuyudan alev çıkıyor. Anlaşılan o ki bir gaz ortaya çıkıyor. Kuyunun çevresini karantina altına aldık ve yetkililere haber verdik. MTA'dan geldiler ancak konuya Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve BOTAŞ ekiplerinin bakması gerektiğini söylediler. Biz de yetkililerin gelmesini bekliyoruz. Kuyunun bulunduğu ovanın hızlı bir şekilde incelenmesini ve müdahale edilmesini istiyoruz. Yaklaşık bir metre eninde 7 metre yüksekliğinde gaz devamlı yanıyor, 17 saattir yanmaya devam ediyor."

Sondaj çalışmasını yaptıran çiftçi Mehmet Can da sondaj yapan ekibin keskin bir kokuyla karşılaştığını, bu nedenle sondajı durdurmak zorunda kaldıklarını anlattı.

Daha sonra kuyudan çıkan gazın yanmaya başladığını ifade eden Can, "Sondaj aletleri buradayken yaksaydık bütün araçlar yanabilirdi. Tutuşmaya başladı ve anladık ki yanıcı bir gaz. Devletimiz için çok sevindik bedava enerji. İs yok, pas yok, saf gaz yanıyor. Benim toprağımda olması mesele değil vesile olmama çok sevinirim." diye konuştu.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek de yaptığı yazılı açıklamada, "Konuyla ilgili MTA'dan ekipler gelerek inceleme başlatmış olup Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ve BOTAŞ ekipleri bölgeyi incelemek üzere hareket etmişlerdir. Yapılan inceleme çalışmaları sonucunda kamuoyu bilgilendirilecektir.Ümit ediyorum ki ilimiz Niğde için büyük bir öneme sahip bu bölgede zengin bir doğalgaz rezervi vardır." ifadelerini kullandı.

Yanmaya devam eden gazın cinsi ve rezervinin, inceleme sonucunda belirleneceği belirtildi.

 

YORUMLAR 22
  • Erdoğan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı bir kapatacak konumuz daha oldu.Zaten rezerv falan olsa bile mutlaka eski bir fosil gaz çıkarmış diyecekler.Değilmiki bir yerde petrol veya gaz çıksa bir gün manşet olur sonra hesamesi bile okunmaz.senelerdir petrol bulduk ama çıkarma maliyetine değmez dendi yeterli rezerv yok dendi hep kapatıldı hadi o tarihlerde petrol 12. 13 dolardı 100 doları geçtiği tarihlerde oldu .Yahu petrolü bulmuşsun gravitesi düşükte olsa çıkart asfalt yap gül pil yakıtı yap ithai etme d öviz gitmesin bu devletin ekonomi anlayışıyla bu da fos bir haber olur hadi hayırlısı
    Cevapla
  • tosun 6 yıl önce Şikayet Et
    amerika dunyanın neresinde gaz var buluyor bizim muhendisler de köylü bulacak ondan sonra beyler gidecek oraya konuşacak
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Metan gazi bile olsa bir koye bile yetse cikarmaliyiz otesi yok .
    Cevapla
  • mulayim 6 yıl önce Şikayet Et
    metan gazi bir sure yanar ve soner yetkililer beton dokup kapatacaktir dogalgaz oyle kolay bulunan birsey degil hele tesadufe bulunacak sey hic degil
    Cevapla
  • vatandaş 6 yıl önce Şikayet Et
    ya bilmiyorsun yada sen kime çalışıyorsun
    Cevapla
  • ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    MTA ne olduğunu anlayamamış ,Botaş baksın demişler. Gaz olup olmadığını özelliğini bilmiyorsan , masa başında devamlı oturuyorsun , böyde vakalar olunca müdahale ediyonuz neden incelemiyorsunuz ,aldığınız maaşı hak edin .Devletimiz bunlarıda yakın takibe alsınlar .Bugüne dek bulunan madenler ve Enerji dediğimiz Petrol ve Gazları yetersiz gösterip üstüne beton döktürenler var.Çıkarılan Gaz en azından Niğdenin veya bir köyün ihtiyacını karşılar......Herkes gider Aya, biz kalırız yaya......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle