Borçlar kapıya dayandı! 3'te 2'si icralık olacak

Maliye Bakanlığı bir yandan ekonomide istihdamı, üretimi, yatırımı teşvik edecek bir dizi düzenlemeyi hayata geçirmeye çalışırken, diğer yandan deprem, sel, kuralık gibi doğal afetlerden dolayı ertelenen vergileri tahsil etmeye hazırlanıyor.

Borçlar kapıya dayandı! 3'te 2'si icralık olacak
Borçlar kapıya dayandı! 3'te 2'si icralık olacak
GİRİŞ 08.02.2018 11:50 GÜNCELLEME 08.02.2018 11:50
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bu kapsamda 2011 yılı Ekim ayında Van’da yaşanan iki büyük deprem sonrası Bakanlar Kurulu bu ilin yanı sıra, Bitlis’in Adilcevaz ve Ağrı’nın Patnos ilçelerinde mücbir sebep hali ilan etmişti.

Mücbir sebep hali ile mükelleflerin beyannameleri ve tahakkuk etmiş vadesi deprem tarihinden sonrasına rastlayan her türlü vergi, ceza, gecikme faizi ödemeleri durdurulmuştu. Söz konusu mükellefler 2011 yılından bu yana biriken vergi borçlarının da tıpkı 1999 yılında Marmara depremi sonrasında olduğu gibi terkinini (affı) istiyor. Söz konuşu illerdeki yeminli mali müşavir odaları geriye dönük borçların terkini durumu ile ilgili yaptıkları girişimlerin sonuçsuz kaldığına dikkat çekiyor.

ESNAFIN 3’TE 2’Sİ İCRALIK OLACAK

Yeni Şafak’a biriken vergi borçlarının ödeme döneminin 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren başladığını dile getiren mükellefler, “Şimdi geriye dönük 7 yıllık birikmiş borçların 24 ay boyunca ödemeleri başladı. Esnafımızın bu borçları ödeyecek durumu yok. Kooperatifimizde 62 esnaf vardı ama şu an sayı 35’e düştü. Vanlı esnafların 3’te 2’si vergi borçları yüzünden icralık olacak” ifadeleri ile dertlerini anlattılar.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • melek 6 yıl önce Şikayet Et
    küçük esnaf bankalara borç batağında işleri yok iş yapmayınca nasıl ödesin şirketini bir günde kurduruyor hükümet ama kapanırken esnaf aylarca beklemek zorunda açtığı şirketini bir kapatmaya çalışsın bakalım nasıl zor bu ülkede asla iş veren olmayın sakın rezil olursunuz hep zengin destekleniyor malesef
    Cevapla
  • babayiğit 6 yıl önce Şikayet Et
    meraklanmayın ocak ayında binlerce süper lüks sıfır araç satılmış... demek ki millette para var!!!
    Cevapla
  • orderiz 6 yıl önce Şikayet Et
    araç satışı yok .bizzat bu sektörde çalıştığım için biliyorum 0 araç satılmıyor
    Cevapla
  • YAZIK 6 yıl önce Şikayet Et
    Küçük esnaf bitmiş durumda Borçlarını ödeyemez hale geldi işimiz çok zor. KAPATAN KAPATANA ÇOK YAZIK.
    Cevapla