SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye müjdesi

Memur emeklisinin ‘bayram ikramiyesi’ talebi KPDK’ya taşınıyor. Düzenleme, hayata geçerse SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de kapsayacak şekilde genişletilebilecek.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye müjdesi
SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ikramiye müjdesi
GİRİŞ 08.02.2018 09:28 GÜNCELLEME 08.02.2018 10:28
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Memur emeklilerini ikramiye heyecanı sardı. Memur konfederasyonları tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında toplu sözleşme masasına taşınan memurlara ve memur emeklilerine dini bayram ikramiyesi talebinin, Mart ayında yapılacak Kamu Personel Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında ele alınması bekleniyor.
 
PROMOSYON ÖRNEĞİ 
 
Bu durum, memurlar ve memur emeklileri kadar, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini de heyecanlandırdı. Çünkü memurlar ve memur emeklileri için çıkacak bayram ikramiyesi kararının diğer emeklilere de yaygınlaştırılacağına kesin gözüyle bakılıyor. Zira, Memur-Sen'in bir önceki toplu sözleşmede memur emeklileri için talep ettiği promosyon, tüm emekliler için hayata geçirilmişti. 
 
Ramazan ve Kurban bayramlarında ikramiye verilmesini isteyen Memur- Sen'in talep ettiği tutar 2 bin 62 liraya denk geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye verilmesini istiyor. Türkiye Emekliler Derneği yetkilileri, derneklerinin yıllardır dini bayramlarda 2 ikramiyeyi gündeme taşıdığını vurgulayarak, “Beklentimiz, ikramiyenin önce memur emeklileriyle başlayıp işçi ve Bağ-Kur emeklilerine de yansıtılması.
 
KARAR BEKLENİYOR 
 
Bir kararnameyle bu düzenleme yapılabilir. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yılda 2 defa bayramlarda bir maaş tutarında ikramiye verilmesi uygun olur düşüncesindeyiz” açıklaması yapıyor. Memurların ve emeklilerin gözü şimdi KPDK toplantısında. Milyonlar, bu toplantıda ikramiyenin karara bağlanması beklentisini taşıyor.. 
 
Memur-Sen’in ikramiye talebi 2 bin 62 liraya denk  geliyor. 

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 22
  • Muzaffer 6 yıl önce Şikayet Et
    Kararı verecekler beş kişiydi.Üç tanesi çokoprens almaya gitti,kaldımı iki kişi. iki kişiden birisi kapıya bakmaya gitti diğeri pencereye gitti .vede İNTİBAK kararı verilemeden uçtu gitti..........
    Cevapla
  • vatansever biri 6 yıl önce Şikayet Et
    As şükretmeyi bilelim 4 kişilik biraileyiz babam 5 sene önce vefat etti evde tek çalışanım sadece 1700 lira maaş ile kardeşimin biri asker diğeri 5. sınıf öğrencisi annem çalışmıyor babamdan emekli maaşı yok herhangi bir yardım alınmıyor ve evlilik hazılığı yapıyorum allahın izniyle sadece 1700 lira siz düşüün halime çok şükür şükretmeyi bilelim
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah..
    Cevapla
  • Furkan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bayram ikramiyesini şu anda memurların çoğu SDS (Sosyal denge sözleşmesi ) ile yani kurumun sendika ile yaptığı sözleşme ile almaktadır. Gariban emekliler için çok geç kalınmış bir düşünce. Ne diyelim, İnşallah gerçekleşir.
    Cevapla
  • taner gun 6 yıl önce Şikayet Et
    memura ilk once verin ne de olsa cok calitilar (yata yata)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle