Bakan açıkladı! BES'te süre 3 katına çıkarılacak

Torba yasa tasarısı Meclis'e sevk edildi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, bireysel emeklilikte cayma süresinin 3 kata kadar artırılacağını söyledi.

Bakan açıkladı! BES'te süre 3 katına çıkarılacak
Bakan açıkladı! BES'te süre 3 katına çıkarılacak
GİRİŞ 02.02.2018 16:16 GÜNCELLEME 02.02.2018 17:28
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Naci Ağbal, bireysel emeklilik sisteminin teşvikine yönelik olarak da devlet katkısı tutarlarının nemalandırılması ve nemalarıyla birlikte ödenmesine, ek devlet katkısının azami limitiyle iade edilmesine, bin lira ilave devlet katkısının yıllar itibarıyla yeniden değerlemeye tabi tutulabilmesine ve iki ay olan cayma süresinin üç katına kadar artırılabilmesine imkan sağlandığını vurguladı.

Tarımsal üreticilere ve esnafa verilecek Hazine faiz destekli kredilerin, faizsiz fon kullandırımını da içerecek biçimde kamu sermayeli bankaların iştiraki olan katılım bankalarınca da verilebilmesi ve buradan doğacak gelir kayıplarının Hazine Müsteşarlığı bütçesinden karşılanmasının öngörüldüğünü bildiren Ağbal, şunları kaydetti:

 

"Genel bütçeli idareleri kapsayan mevcut tek hazine hesabı sisteminin, Bakanlar Kurulu kararıyla diğer idareleri de kapsayacak şekilde genişletilerek kamu nakit yönetiminin etkinliğinin artırılması, kapsama alınacak kamu idarelerinin mevcut tüm hesapları kapatılarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) nezdindeki Hazine adına açılacak 'Tek Hazine Kurumlar Hesabı'na aktarılması ve nemalandırılması öngörülüyor. "

YORUMLAR 12
  • zorla güzellik 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu Bes inadı da nedir böyle?Cayma hakkı neden 2 aydan 6 aya çıkıyor anlamıyorum.Gönderin artık şu mültecileri de kurtulalım bu ekonomik baskıdan.Devlet zorba olmamalıdır.Reis Allah aşkına bu işe bir el at,üç kuruşumuza göz dikenler var.
    Cevapla
  • habeś 6 yıl önce Şikayet Et
    kafayı mı yediniz çalışanın üç kuruşuna mı göz diktiniz zorla güzellik olmaz illa Reis mi el atsın herşeye yazık yazık teşvik edin güzellikle yapın zorbalıkla tasarruf olmaz
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    istemiyoruz
    Cevapla
  • veysi 6 yıl önce Şikayet Et
    yine çıkarız yine çıkarız ister 3 ay olsun ister 3 yıl sadece tepki toplarsınız zoraki tasarruf olmaz
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    ya illaki vatandaşın cebindekini alacaksınız yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle