'Bizim için çok önemli, Türkiye yapsın'

Irak Planlama Bakanı ve Ticaret Bakanı Vekili Selman Ali El-Cumeyli ve beraberindeki heyet dün Ankara’da bir dizi temasta bulundu.

'Bizim için çok önemli, Türkiye yapsın'
'Bizim için çok önemli, Türkiye yapsın'
GİRİŞ 02.02.2018 11:23 GÜNCELLEME 02.02.2018 11:43
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile görüşen El-Cumeyli, DEAŞ’ın Irak’ın alt yapısına büyük zarar verdiğini belirterek, ülkenin yeniden imarı için Türk müteahhitlerin davet etti.

El-Cumeyli, Zeybekci ile yaptığı görüşme sırasında “Irak son dönemde DEAŞ belasından kurtuldu. Şu anda güvenlik kayg ıları çok azalmış durumda. Ülkede çok hasar kaydedildi, Irak’ın altyapısında tahribat meydana geldi. Irak şu anda yeniden imar hamlesini başlatmış durumda. DEAŞ terör örgütünün verdiği zararın 100 milyar dolar civarında olduğunu söyleyebiliriz. En büyük zararlarımız altyapıda. Bu altyapının yeniden yapılması bizim için çok önemli. Bizim istediğimiz artık Türk şirketlerinin Irak’ın yeniden imarı çalışmalarına katılmaları” dedi.

 

Zeybekci ise iki ülke sınırındaki Ovaköy ve Fişhabur kapılarının açılmasını desteklediklerinin altını çizerek “Başka bir otorite tarafından vergi ve standartlar uygulanmasına karşıyız” dedi.

YORUMLAR 3
  • Erdalsilo 6 yıl önce Şikayet Et
    Irak Türkiyeden yönetilecek eyalet düzeninde ki artık kimse gelip yıkmasın
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Hadi lan o günler eskide kaldı kendi pisliginizi temizleyin....
    Cevapla
  • izmirli işadamı 6 yıl önce Şikayet Et
    karşılığında petrol verdikten sonra sıkıntı değil kardeş, gelir yaparız...
    Cevapla