Kritik dolar çağrısı! Yine ortaya çıkabilir

​İstanbul Ticaret Odası'ndan iş dünyasına çok kritik bir çağrı geldi.

Kritik dolar çağrısı! Yine ortaya çıkabilir
Kritik dolar çağrısı! Yine ortaya çıkabilir
GİRİŞ 22.01.2018 14:16 GÜNCELLEME 22.01.2018 15:01

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı devam ederken İstanbul Ticaret Odası'ndan iş dünyasına çok kritik bir çağrı geldi. İTO Başkanı Öztürk Oran, oda üyeleri ile iş alemine döviz kurlarındaki olası kumpaslara aldırmama çağrısında bulundu.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Öztürk Oran, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından, Suriye'nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

OLASI KUMPASLARA ALDIRMAYIN

Açıklamasında, oda üyeleri ile iş alemine döviz kurlarındaki olası kumpaslara aldırmama çağrısında bulunan Oran, bir katılım bankasının da başında olması dolayısıyla piyasaları yakından takip ettiğini belirtti.

MANİPÜLASYONLARI YENECEK GÜÇTEYİZ

Oran, iş dünyasının cesareti, devletin kararlılığı ve Merkez Bankasının döviz rezervlerinin her türlü manipülasyonun önüne geçecek güçte olduğunu vurgulayarak, şunları ifade etti:

"Her kuruşumuzun hesabını bilerek, iş dünyası olarak yatırımlarımızı canlı tutmaya devam edeceğiz. Ekonomik hareketliliğe bakıldığında piyasada ordumuza ve devletimize tam bir güvenin hakim olduğunu görüyoruz. Bize düşen bu canlılığı ve güveni muhafaza etmek. Gözümüz kulağımız Afrin'de Mehmetçiğimizde. 420 bin üyemizin her biri bu milli savaşın, ekonomi cephesindeki neferidir. İş dünyası olarak, seferdeki nefere en büyük desteği daha çok çalışarak vereceğiz. Zeytin Dalı Harekatı'nı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bu başarıyı yüzde 70 oranında milli silahla elde ediyor. Türkiye için yerli üretim ve tasarrufun önemi bir kez daha ortaya çıktı."

KAYNAK: AA