Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobilde üretim yeri olarak henüz herhangi bir bölgenin tespit edilmediğini ifade etti.

Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması
Bakan Özlü'den yerli otomobil açıklaması
GİRİŞ 08.01.2018 11:06 GÜNCELLEME 08.01.2018 12:33
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

CHP'nin soru önergesini yanıtlayan Bakan Özlü, Türkiye'nin Otomobili Projesi Ortak Girişim Grubu İşbirliği Protokolünün, 2 Kasım 2017 tarihinde imzalandığını anımsatarak, protokolün amacının; ülkenin ekonomik büyümesine katkı sağlayabilecek fikri ve sınai mülkiyet hakları, kurulacak yerli bir şirkete ait olan bir otomobilin tasarlanması, geliştirilmesi, üretilmesi, satış ve dağıtım sisteminin oluşturulması için, şirketleşme sürecinde projenin gerektirdiği faaliyetlerin çerçevesinin belirlenmesi olduğunu kaydetti.

ŞİRKETLEŞME SÜRECİNDEN SONRA...

Bakan Özlü, şirketleşme için gerekli hukuki süreçlerin ise 2018 yılının başlarında tamamlanmasının planlandığını ifade etti. Önceliğin şirketleşme sürecinin tamamlanması olduğunu vurgulayan Özlü, "Üretim yeri olarak henüz herhangi bir bölge tespit edilmemiş olup bu değerlendirme bilahare yapılacaktır" dedi.

YORUMLAR 11
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    yerlioto üretilse bile bu vergilerle başarılı olamaz,oto sahiplerini ve alacak olanları yolunacak kaz olarak gören bir zihniyet bu sektörde başarılı olamaz.
    Cevapla
  • ercu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kütahya olacakmış diyorlar
    Cevapla
  • ottoman 6 yıl önce Şikayet Et
    gardaşlarııım nerde üretilirse üretilsin yeterki bizim olsun
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    KONYA' ya Türkiyenin ilk yerli otomobil fabrikasının tabelası asıldı bile, başka şehirler boşuna heveslenmesin. Ama tamamını değil, montajını yapacağız. Çünkü bir çok parçasının üretimini her şehirde yedek parça üretimi yapabilecek tedarikçi, kabiliyeti olan firmalara verilecek, üretilen her kaliteli parçalar KONYA'da kurulacak fabrikada toplanacak ve ülkemizin ilk yerli otomobili yürür halde üretim bantından çıkacak. Türkiye'de iç piyasaya ve dünyaya ihraç için yola çıkacak, inşaallah o günler yakın...
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    Yapın şunu artık yaw.Araba alacam çıkmasını bekliyorum resmen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle