Ülker'den açıklama yurt dışına mı satıldı?

Ülker, MÜSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen "Gıda Tarım ve Hayvancılık Sektör Kurulu Toplantısı"nda, "Global Marka Yolculuğu" konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Ülker'den açıklama yurt dışına mı satıldı?
Ülker'den açıklama yurt dışına mı satıldı?
GİRİŞ 06.01.2018 06:13 GÜNCELLEME 06.01.2018 06:21
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, "Bizim İngiltere'ye, Amerika'ya yatırım yapmamız, orada sesimizi duyurmamız, onların markalarını satın almamız, bizi ne Amerikalı, ne İngiliz ne de Japon yapar. Aslında bu kadar spekülasyon, bu kadar söylem bir hiç uğrunaydı" dedi.

Dünyada rekabetin sertleştiğini ve zorlaştığını belirten Ülker, "Dünyada yalnız yaşamadığımızı unutmayalım. Dış pazarlara kendimizi hazırlayalım. Türk şirketi olmak gurur verici ama günümüzde artık Türkiye bize yetmiyor. Bu sınırları aşalım ve dünyaya kendimizi ispat edelim." diye konuştu.

Ülker'in Türk şirketi olduğunu ve böyle kalacağını aktaran Ülker, şunları kaydetti:

"Açıklamak isterim, 'Hisseler niye devroldu', 'Ülker yurt dışına mı satıldı' soruları herkesin aklında. Kırım'da yaşananlar nedeniyle Sabri Bey, Türkiye’ye göç etmişti. Ailesiyle 9 yaşında Türkiye'ye geldiğinde ellerinde sadece bir ekmek parası vardı. Bir ekmek almışlar, onu da yolda yemişler. Devlet, okutuyor. Kendisi şunu söyledi, 'Bu devlet bana baktı ve beni yetiştirdi. Benim bu devlete borcum var. Bu devlete hizmet etmem gerekiyor'. Sabri Bey'in ve bizim ailenin mantığı bu. Ne söylenirse söylensin. Biz burada hizmet etmeye devam edeceğiz. Sadece burada değil, dünyada hizmet edeceğiz. Dünyada markalar geliştireceğiz, markalara yatırım yapacağız ama her zaman bir Türk şirketi olarak kalacağız. Amerikan şirketleri Amerikan, Japon şirketleri Japon olarak kalıyor. Bizim İngiltere'ye, Amerika'ya yatırım yapmamız, orada sesimizi duyurmamız, onların markalarını satın almamız, bizi ne Amerikalı, ne İngiliz ne de Japon yapar. Aslında bu kadar spekülasyon, bu kadar söylem bir hiç uğrunaydı.”

KAYNAK: AA
YORUMLAR 64
  • Serdal ünlü 6 yıl önce Şikayet Et
    Çalışma yaşam hayatınızda üstün başarı mutluluklar dilerim.başarınızın devamı için duamdasınız şirket olarak sızı seviyorum allaha romanaydınız.
    Cevapla
  • Atakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ülker haklı global bir şirket olmak için yurtdışına açılmalı
    Cevapla
  • ... 6 yıl önce Şikayet Et
    global olması için yurtdışına çıkmasına gerek yoktu, dünyada japon şirketleri kore şirketleri çin şirketleri alman şirketlerine bakablrsn
    Cevapla
  • milli 6 yıl önce Şikayet Et
    Simdi vergiyi nereye vereceksiniz onu diyin.ha dersen ki benim vergim yine hepsini turkiyede kalacak amenna ama sen gideceksim vergini ingilizlere vereceksin sonra gelip yerli mali yurdun mali herkes bunu kullanmali diyeceksin olmadi bu is.
    Cevapla
  • yersen kirshen 6 yıl önce Şikayet Et
    offf... tesbitin dibi...
    Cevapla
  • Ramazan 6 yıl önce Şikayet Et
    Yıllarca ETİ yi taklit ettin insanlar o beş para etmez ürünlerini müslümansın diye aldık sen ne yaptın bu ülkede doğru dürüst vergi vermediğin gibi birde gittin islam düşmanlarına parayı aktardın.
    Cevapla
  • TÜRKİYE 6 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar biraz bence araştırın ben Ülkerin avukatı veya savunani değilim ama az araştırın isim değişikliği yapması avrupaya açıldığında daha kolay sevilmek daha çabuk tanınıp ünlenmek örneğin Damla Türk markasımi değil coca colanin ama herkes alıyor veya hacı şakir oda değil hepsi bulunduğu ülkenin ismini alıp onların isimleriyle satıyor ha ülker ha başka bişey önemli olan yerli markamiz olan YILDIZ HOLDİNG e bağlı olması saygılarımla
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle