Askere yemek verecek şirket açıklandı

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, kışlalardaki asker zehirlenmeleri nedeniyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile yapılan protokole ilişkin açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 03.01.2018 11:48 GÜNCELLEME 03.01.2018 13:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Canikli: "(TSK'ye gıda temini) Toplam 758 milyon  liralık malzemeyi 2018 yılı içinde ağırlıklı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık  Bakanlığıyla ilgili ve bağlı kuruluşlarından temin edeceğiz." Canikli, Kerevitaş'ın orduya yemek sağlanması ihalesini kazandığını söyledi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Kerevitaş'ın orduya yemek sağlanması ihalesini kazandığını söyledi.

Ankara'da açıklamalarda bulunan Canikli, Türk ordusunun organik süt, yumurta ve tavuk tüketmeyi amaçladığına da dikkat çekti. 

Son zamanlarda askerlerin yemekten zehirlenmesi vakalarının artması dolayısıyla bu alanda düzenleme ihtiyacı doğmuştu.

YORUMLAR 3
  • Yakup 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden Mehmetçik kendi yemeğini kendisi yapmıyor? Neden Genel Kurmaya bağlı özel bir aşçılık birliği, okulu oluşturulmuyor ki? Neden her işimiz firma marifetiyle geçici çözümlere mahkum ediliyor? Kaldı ki güvenlik açısından koca bir Ülkenin bütün Ordusunu tek bir firmanın ellerine, vicdanına bırakıyoruz ki? Bugün insanı etkileyen psikolojisini altüst eden, toplu ölümlere, toplu sosyal sonuçlara sebep olan onlarca kimyasalın varlığına rağmen; bu tarz uygulamalarla bu ülkenin evlatları daha çok risk altına girmiş olmuyor mu? Bu sorularım İnşallah müspet bir değerlendirmeye tabi tutulur.Ülkemiz ve ordumuz Allah'a emanet olsun ama sünnetullah çerçevesinde tedbir almak şarttır.
    Cevapla
  • Celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Yemeği asker yapınca çorbadan terlik salatadan çivi yemekten kıllı hatvan derisi çıkıyor
    Cevapla
  • SARI SELİM 6 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle olmalı ne idüğü belirsin daha dün kurulmuş hülle şirketlere bu işi ermek de ne demek. ne soğuk hava depoları avr. ne gıda mühendisleri var ne tecrübeleri. kaldıki ordu zaten kendi yemeğini yapardı taa osmanlıdan beri.. enreden çıktı bu şirket işi. savaşa da mı şirket yemeği ile gidilecek..
    Cevapla