Almanya'da yürürlükte! Bunu yapan Türkler yandı

Türkiye ile Almanya arasında "Otomatik Bilgi Transferi" anlaşması 1 Ocak 2018 itibarıyla başladı.

Almanya'da yürürlükte! Bunu yapan Türkler yandı
Almanya'da yürürlükte! Bunu yapan Türkler yandı
GİRİŞ 02.01.2018 11:14 GÜNCELLEME 02.01.2018 11:20
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Türkiye ile Almanya arasında "Otomatik Bilgi Transferi" anlaşması 1 Ocak 2018 itibarıyla resmen yürürlüğe girdi. Bu anlaşma, Türkiye'de malı olan, ancak Almanya'dan sosyal yardım alan tüm Türk vatandaşlarını ilgilendiriyor.

2016’da AGİT çatısı altında imzalanan anlaşma uyarınca, imzacı tüm ülkeler banka bilgilerini birbirleriyle paylaşacaklar. Bu çerçevede, Avrupa’da yaşayan ancak Türkiye’de parası, taşınmazı bulunan bir Türk vatandaşının bu bilgilerine, oturduğu ülke makamları otomatik olarak erişebilecek.

Bu durum, özellikle Almanya’da yaşayan ve sosyal yardım parası (Hartz 4) alan, ancak Türkiye’de mülkü ya da bankada parası olan Türk vatandaşlarını ilgilendiriyor.

Alman makamları, bu otomatik bilgi paylaşımı çerçevesinde, Almanya’da sosyal yardım alan bir kişinin Türkiye’de parası ya da mülkü, arabası olduğunu belirlerse, önce yardımı kesebilecek, ardından da o güne kadar aldığı sosyal yardım parasını faiziyle geri isteyebilecek.

Alman makamlarına yanlış beyanda bulunup, sosyal yardım alanlar belirlenirse, yüksek cezalar da söz konusu olabilecek.

Benzer durumlar, diğer AB ülkelerinde yaşayan Türk vatandaşları için de geçerli olacak.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 30
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin Başbakanı Merkel Türkler hakkında sizin şu yazdıklarınız sözleri etmezken siz kim oluyorsunuz.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya gibi bir ülkede kişi 30 sene gibi bir zaman sürekli çalışmışsa bu devlete vergi ve bütün kurumlarına prim ödediyse 30 sene sonra işsiz kaldı diye şimdi sosyal yardım alıyor diye asacakmısınız ? Hakkıdır bu ülkede 15-30 sene çalışan bir insan 15-30 sene sosyal yardım hakkı almaya hak kazanmıştır varmı itirazı olan? Yoksa siz babanızın parasınımı dağıtıyorsunuz veriyorsunuz bu insanlara?
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    c). Her hangi hastalık veya Behinderungen sebebiyle DRV emekliye çıkarmıyorsa, ve bir işte çalışmasına imkan yoksa, zorunlu sosyal yardım almaya terk edilmişse ?. d). Kişi Zeitarbeit’ta 8,50 Euro’ya çalışıyor ayda 900 Euro maaş alıyor kirası 700 euro ise bu vatandaş ne yapacak? Elbette yardım alacak yardım. e). Söylermisiniz bey efendiler hanımefendiler, sizler Türk düşmanımısınız, Siz Türk değilmisiniz? sizler burada kimleri eleştiriyorsunuz, siz kimin eksisi kimin artısının olduğunu nereden bileceksiniz, eğer bu sayfada birilerine eleştiriyorsanız konuyla ilişkin hakkıyla eleştiriniz, yiğidi vurun ama hakkını yemeyin öldürmeyin.
    Cevapla
  • Adnan 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben yarım asırdır almanyada yaşayan biri olarak bu sayfada biz bizden nefret eden insanların yazmış oldukları yorumları okuyorum. İçleri haset dolu birbirimizi çekemeyen insanların var olduğunu yazılardan anlaşılıyor; a). Vatandaşın yaşı 50’e geçmiş mesleksiz vasıfsız işçi iş bulamıyor ve işe alınmıyorsa yıllarca sosyal yardım almak zorunda bırakılıyorsa ? b). Yabancı ve Türk olması nedeniyle Diskriminierung dışlanmış olarak hiç bir işveren işe almıyor iş bulamıyor sosyal yardım almak zorunda kalıyorsa ?
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayy ne güzel olucak valla ne bu korku bu kadar alın teriyle aldıysanız kormanıza gerek yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle