Kamuda bir ilk... Karne geliyor

Sağlık Bakanlığı, atamaları yıl sonunda tamamlanacak olan toplam 9 bin 300 sözleşmeli sağlık personeline karne dönemi başlatacak.

Kamuda bir ilk... Karne geliyor
Kamuda bir ilk... Karne geliyor
GİRİŞ 28.12.2017 14:29 GÜNCELLEME 28.12.2017 14:30
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, “Bu personel arasında il, ilçe müdürü de var başhekim de. İlinde, hastanesinde karnesi kötü olan yöneticiyle bir daha sözleşme yapılmayacak" dedi. 

Bakan Gümüş, kamuda ilk kez başlayacak olan karne uygulamasının detaylarını şöyle anlattı: 

BAŞHEKİMLER, BAŞHEMŞİRELER, MÜDÜRLER

“İl müdürleri atamamız yılbaşına kadar tamamlanacak. Sağlıktaki başarıyı artırmak amacıyla bundan böyle toplamda 9 bin 300 sözleşmeli sağlık personeli karne alacak. Bu karnelere göre görevlerine devam edip etmeyeceklerine karar verilecek. Kamuda bunu ilk yapacak olan Sağlık Bakanlığı olacak. Sözleşmeli il müdürleri, tüm müdür yardımcıları (başkanlar), ilçe müdürleri, başhekimler, başhemşireler vs. hepsi sözleşmeli olacak. Örneğin bir hastanede önemli bir ilerleme kaydedilemiyor, başarı düzeyi düşüyorsa önce başhekimi, başhemşiresi vs. ile yolları ayıracağız. Bu başarısızlık tüm ilde görülüyorsa o zaman il müdürleri ve yardımcıları ile bir daha sözleşme imzalamayacağız. Ancak bu kişilerin karnesi iyi ise o zaman tabi ki ödül mekanizması devreye girecek.” 

EMEKLİ DOKTORLAR DÖNÜYOR

Müsteşar Gümüş, hekimlerde emeklilik yaşının 72’ye yükseltildiğini anımsatarak, 100 hekimin devlet hastanelerinde çalışmak için başvurduğunu açıkladı. Gümüş, "Değerlendirmeler yapılıyor. İş yapma kabiliyeti olanlar, il müdürlerince uygun görülürse yeniden çalışacaklar” dedi.  

120 BİN DOKTORA DA KARNE 

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz yıllarda doktorlara da karne verilmesi için çalışma başlatmıştı. Bu çalışmada da sona gelindiği öğrenilirken, Sağlık Müsteşarı Gümüş, bu konuyla ilgili de şunları söylemişti: 

“Bundan böyle uzmanlığını alan doktor, ‘artık uzmanım’ deyip köşesine çekilemeyecek. Kendisini geliştirmek zorunda kalacak. Bizde 40 bin pratisyen doktor, 80 bin uzman doktor var. Yıllık kaç hastaya baktıkları, kaliteli bakıp bakmadıkları, sonuçların ne olduğu, kaç hastanın vefat ettiği, kaçında komplikasyon oluştuğunu mutlaka kontrol edeceğiz. Karnesi iyi olmayan hekimler eğitime alınarak teşvik edilecek. Doktorların yaptıkları ameliyatları da inceleyeceğiz. Örneğin ameliyatların yüzde 80’i sorunluysa, gerekirse ‘sen şu ameliyatları yapmayacaksın’ dememiz gerekir.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 26
  • Yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    personel performans saglık çalışanlarına geldi yanlız sistem baştan aşağı sorunlu 8 saat dilimi üzerinden tam bir fiyasko adam ne yapsa sistem %30u geçmiyor buna göre nasıl performans değerlendirmesi yapılacak bilemiyorum. Sabahtan aksama durmadan çalışssak bile %50 yapamayız.
    Cevapla
  • Adımız Soyadımız 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru olur. Harika bir uygulama
    Cevapla
  • komşu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kamu kurumlarında halkın hizmet aldığı veya alamadığını yazabileceği bir sosyal paylaşım platformu veya şikayetlerini herkese aşikar dile getireceği bir platform oluşturun tabii filtre edilerek bu tam bir karne olur, sonuçta hizmet edilecek kitle belli!
    Cevapla
  • yurtTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen eğitimi boz, sistemi çalışmaz hale getir, lisesi üniversitesi boş boş adamlar yetirştirsin, sonra sisteme böyle mudahale ederek düzeltmeye çalış. Daha bunlar iyi günlerimiz, öylesine tembel ve acımasız bir nesil geliyor ki işte onlar herşeyi yiyip bitecek. Öyle siyer yarışması ıvız zıvırla insanlar iyi ahlaklı olmuyor. İslam insan hayatında çıkmış bir kere, elden ne gelir.
    Cevapla
  • millet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ayrıca doktorlar dokuzda gelip dörtte gitmemeli bu haksız uygulama ortadan kaldırılmalı onlarda sekiz beş mesaisine uymalı
    Cevapla
  • adem 6 yıl önce Şikayet Et
    nobetler kaldırılmalı 8 5 mesai olmali, kimse gece nobete cagirilip ertesi gunde polikinlite calismamali...
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    doktorların öğle arası çalıştığını bilmiyorsunuz heralde poiklinik olmasa yoğunbakım servis oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle