Yasakladı! Artık gıdalarda kullanılmayacak

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, aroma verici olarak kullanılan "4,5-epoxydec-2(trans)-enal" maddesinin gıdalarda kullanımına yasak getirdi.

Yasakladı! Artık gıdalarda kullanılmayacak
Yasakladı! Artık gıdalarda kullanılmayacak
GİRİŞ 27.12.2017 11:13 GÜNCELLEME 27.12.2017 11:46
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, Türk Gıda Kodeksi Aroma Vericiler ve Aroma Verme Özelliği Taşıyan Gıda Bileşenleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, aroma verici madde olarak "4,5-epoxydec-2(trans)-enal" piyasaya arz edilmeyecek ve gıdalarda kullanılamayacak. Bu maddenin ithalatı ve bu maddeyi içeren bir gıdanın ithalatına izin verilmeyecek.

YORUMLAR 10
  • Adsız 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu gıda terörünede artık devletimizin bir dur deme zamanı geldi geçiyor.Dağdaki kadar tehlikeli ve sinsi.Neslimize gencliğimize yazik olmadan zararlı maddelerin hepsi yasaklansın.
    Cevapla
  • GÖRELE... 6 yıl önce Şikayet Et
    bu zamana kadar yediklerimizden kim sorumlu.
    Cevapla
  • trafik çilesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu çiğ köftecilere el atılmalıdır. Içlerine tuhaf tuhaf tozlar katıyorlar, tuhaf sıvılar ilave ediyorlar. Her türlü helal belgesi gıda belgesi var ama neler dönüyor neler...
    Cevapla
  • Vatann sever 6 yıl önce Şikayet Et
    Devletimizden beklentimiz bekliyoruz lütfen sağlığımız için gıda oyuncak kıyafette tam bir denetim istiyoruz tarım bakanlığı elemanlarını boş bırakmayın gerekli laboratuvarları kurun ve devletin görevi olan denetlemeyi yapsın!!
    Cevapla
  • Serdar doğru 6 yıl önce Şikayet Et
    glukoz şurubunu da yasaklasanız keşke..tam bşr zehir, ayrıca GDO lu. kesinlikle almıyorum bu madde içeriyorsa. çocuklarım artık hasta bile olmuyor. Herkese önerim doğal beslenme, ev yogurdu, kemik suyu, köy tavuğu, koyun keçi yada yerli yayla büyükbaş eti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle