BDDK'dan faiz oranları açıklaması

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Mehmet Ali Akben, "2018'de faizde aşağı doğru bir ivme göreceğiz." dedi.

BDDK'dan faiz oranları açıklaması
BDDK'dan faiz oranları açıklaması
GİRİŞ 27.12.2017 10:33 GÜNCELLEME 27.12.2017 10:33

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben faiz oranlarını değerlendirerek, "Hem Merkez Bankamızın, hem diğer ekonomiyle ilgili kuruluşların çalışmaları inşallah bu 2 oranda da aşağıya doğru  2018'de bir ivme, bir potansiyel göreceğiz" dedi.

2018'DEN ÇOK UMUTLUYUZ
 
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'ndaki (KMTSO) Türk Eximbank'ın bürosu törenle açıldı. Törende konuşan BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, BDDK'nın denetlediği 52 bankadan biri olan Türk Eximbank'ın son dönemlerde ihracatın gelişmesinde çok önemli katkılar sağladığını söyledi. Akben, şöyle devam etti:
 
"Türkiye'nin ihracat rakamları 150 milyar doların üzerinde gerçekleşecek bu sene inşallah. Bankacılıktaki kredi hacmi yüzde 22'ler civarında belki biraz daha yukarıda gerçekleşecek. Büyüme geçen seneye göre çok ciddi boyutlara geldi. 2018'den de bu yüzden çok umutluyuz, 2018 Türkiye açısından çok önemli olacak. Şimdi hazine destekli KGF kredileri önemli biliyorsunuz, bu sene camsuyu şeklinde demeyelim de çok önemli katkı sağladı. 2018'de de inşallah bunların devamını göreceğiz."
 
FAİZ ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ
 
Açılıştan sonra gazetecilerin sorularını değerlendiren BDDK başkanı Mehmet Ali Akben, faizoranlarıyla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

"Maliyet tabii ki önemli bir husus. Enflasyon, biliyorsunuz faiz oranları, bunların yüksekliği yeni yatırımlar açısından önemli hususlar. İnşallah buralarda da hem Merkez Bankamızın hem diğer ekonomiyle ilgili kuruluşların çalışmaları inşallah bu 2 oranda da aşağıya doğru bir 2018'de bir ivme, bir potansiyel göreceğiz. Kurlarda inşallah daha istikrarlı bir seviye. Bu üçlü bizim için, ülkemiz açısından çok önem arz ediyor. İnşallah bunlarda da aşağıya doğru bir ivmeyle daha da iyi bir atılım, yüzde 11'ler çıktı biliyorsunuz büyüme. İnşallah 2018'de de böyle dünya ölçeğinde önemli büyüme gösteren ülkelerden biri olacağız."

KAYNAK: DHA