Taşeron işçilerle ilgili sıcak gelişme!

Çalışma Bakanlığı, taşeron işçilerin kadro başvurularının 2 Ocak'ta başlayacağını, izinler ve kıdem tazminatında hak kaybı olmayacağını açıkladı.

Taşeron işçilerle ilgili sıcak gelişme!
Taşeron işçilerle ilgili sıcak gelişme!
GİRİŞ 26.12.2017 14:46 GÜNCELLEME 26.12.2017 15:23
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Çalışma Bakanlığı, taşeronlara kadro için tarih verdi. Bakanlık, taşeronlara kadro başvurularının 2 Ocak'ta başlayacağını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan yapılan taşeronlara kadro açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Alt işveren işçilerimizin kıdem tazminatına esas olan toplam hizmet süresi ile izin sürelerinin hesabında geçmiş kıdemler İş Kanunu çerçevesinde dikkate alınacaktır. İşçilerimizin bu hakları da korunmaktadır. 2 Ocak 2018 tarihinden itibaren 10 gün içinde, çalıştıkları alt işveren şirketlere değil, istihdam edilecekleri kurumlara başvuracaklardır."

Şartları taşıyanların yazılı, sözlü ya da uygulamalı sınava alınması, sınavda başarılı olanların kadroya alınması işlemleri 2 Nisan 2018 tarihine kadar sonuçlandırılacak.

YORUMLAR 27
  • Hakkaniyet 6 yıl önce Şikayet Et
    Madem ki; kamuya hizmet veren taşeron firmalar "Komisyoncu" ve "işi alıp asgari ücret üzerinden işçiler ile pazarlık edenlerdi" bu durumda sormak gerekmezmi 2002 yılından beri aklınız nerde idi, hadi bunuda bir tarafa bırakalım madem ki bu firmalar böyle o vakit kitlerde niye bu uygulama devam ettirilecek! velhasıl çelişkiler sarmalı haline gelmiş!
    Cevapla
  • Mert 6 yıl önce Şikayet Et
    Yeni bir yıl gelirken herkesin iyi yönde beklentiler içinde iken, kamuya iş yapan taşeron firmaların ağırlıklı kesimi ise; çalışanların asgari ücret ve varsa üzerindeki ödeme oranları ile yemek ve yol bedeli miktarları idarelerde belirlenmiş iken ve bu ödemelerin her ay idareler tarafından tam olarak yapıldığı kontrol edilmiş iken kar oranları işe Kamu İhale Kurumu resmi istatistiki verilerine göre ortalama %1,75 iken, bununlada yönetim giderleri dahi zor karşılanırken, komisyoncu" ve "hırsız" hitamları yetmezmiş gibi, şimdi de iflas ile karşı karşıyalar.
    Cevapla
  • taşeron 6 yıl önce Şikayet Et
    bende İstanbul' da kamuda taşeron şoför olarak çalışıyorum hemde 1600 tl ücret ile, ama biz hizmet personeli olarak değil araç ile alınan mal olarak görüldüğümüz için kapsam dışı kaldık, üzüldük yinede hayırlısı olsun diyelim. ortalığı yakıp yıkmaya da gerek yok. vardır bunda da bir hayır.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    5 yıldır ders çalışıp her sene KPSS'ye giren kişi ile 3 Aralık'ta tanıdık torpiliyle işe başlatılan kişiyi düşünün. Rabbim halimizi gör; alınterimiz, emeklerimiz zayi oluyor. Niye adaleti tesis etmesi gereken yöneticiler tersine alınterini değil de torpili, adam kayırmayı destekliyor? Emeğinle çalışıp da hakkımla bir yere gelmeye olan inancım
    Cevapla
  • kit 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın gazateler bu kit leride bi söyleseniz 50 bin hatta colugu cocugla 400 500 bin kişinin duasını alırsınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle