Bakan yerli tankın seri üretimi için tarih verdi

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli tankta seri üretimin 2019 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını duyurdu.

GİRİŞ 15.12.2017 12:09 GÜNCELLEME 15.12.2017 13:43
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli tankta seri üretimin 2019 yılının ilk çeyreğinde başlayacağını duyurdu.

3 AY İÇİNDE İHALE SONUÇLANACAK

Daha önce Bloomberg'e Kasım ayında konuşan üst düzey bir yetkili, üç şirketin Altay tankı için verdiği teklif evrakının yaklaşık 12 sandıktan oluştuğuna işaret ederken, evrakın değerlendirilmesinin uzun süreceğini, ancak maksimum 3 ay içerisinde bu ihalenin sonuçlanacağını söylemişti.

500 ADETLİK SERİ ÜRETİM

250'si opsiyonlu olmak üzere 500 adetlik seri üretim için çıkılan ihalede üç teklif alınan Altay Tankı projesinde, Türkiye'nin hedefi ihaleyi maksimum 3 ay içerisinde tamamlamak.

TÜRKİYE'NİN MOTOR ENDİŞESİ YOK

Tankın motoru konusunda Türkiye'nin bir endişesinin bulunmadığının altını çizen yetkili, "Altay Tankı'nın motorunu bulamadık, bulamıyoruz" şeklinde bir algının doğru olmadığını belirtirken, Almanya'dan olumsuz bir yanıt gelmesi durumunda alternatiflerin değerlendirileceğini söyledi

YORUMLAR 7
  • Xye 6 yıl önce Şikayet Et
    Almanya hadi uzamaya oynarsa ne yapacan sayin sorumlu????? 5 sene daha mi uzatacan ihaleyi
    Cevapla
  • Yüzde on yerli 6 yıl önce Şikayet Et
    İşte en önemli nokta budur, motor o tankın herşeyi eğer mororu biz üretemiyorsak geriye sadece kaporta kalıyor demektir teferruata gerek yok yüzde on yerli ve milli
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Git cinle isbirligi yap ortak uretim yap yapki teknoloji paylassinlar. Adamlar dunya da cok onemli bir guc oldu. Paylasmayada hazirlar hala ne bekliyorsunuz. Zamaninda hava savunmada cin ortak uretimi kabul etti iyide bir ucret karsiliginda biz deherlendiremedik baskilara boyun eydik malesef. Ukrayna da tank motoru uretiyor alternatif muhtemelen o o zaman oradan alin.
    Cevapla
  • Yerlimalıyurdum 6 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kimse motor vermez çünkü ozaman üretebiliyoruz ancak
    Cevapla
  • Avşar 6 yıl önce Şikayet Et
    hem motor sorunu yok deniyor hrm almanyadan motor olmazsa başka yerden alırız deniyo.. biz trsmen kuzuyu kurds emanet ediyoz. hani yerli hani milli... ???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle