Bitcoin'le ilgili bir günde ikinci uyarı!

Dünyayı kasıp kavuran ve rekor üstüne rekor kıran sanal para birimi bitcoin ile ilgili hükümetten ikinci uyarı geldi.

Bitcoin'le ilgili bir günde ikinci uyarı!
Bitcoin'le ilgili bir günde ikinci uyarı!
GİRİŞ 13.12.2017 17:42 GÜNCELLEME 13.12.2017 17:42
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Bitcoin hakkında 3. Ankara Marka Festivali'nde açıklamalarda bulunan Ekonomi Zeybekci, "Bu bir global saadet zinciridir, alt zemini yoktur." dedi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise, "Bitcoin lale çılgınlığı geçmiş uzak durulmalı" demişti

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Ankara Ticaret Odası (ATO) tarafından, ATOCongresium'da gerçekleştirilen "3. Marka Festivali"nde sanal para Bitcoin'i değerlendirdi.
 
Bitcoin hakkında vatandaşları uyaran Zeybekci, "Bitcoin bugün çılgınlık haline geldi. Şu anda yok, bir aralar Türkiye'de saadet zincirleri vardı, hatırlar mısınız?" diye sordu.

"ALT ZEMİNİ YOKTUR"
 
Bu tarz çılgınlıklarda dolandırıcılığın en sondakine kadar devam ettiğini kaydeden Ekonomi Bakanı şunları söyledi:
 
"Bu global bir saadet zinciridir, alt zemini yoktur. Bu, dünyayı sadece bir veya iki her şeyiyle kontrol ettiğiniz, cendere altına aldığınız, gerektiğinde zulmettiğiniz bir para birimine mahkum edemeyeceğinizin çıkışlarıdır bunlar. Onun için bunun çaresi de bulunacak."
 
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de, sabah saatlerinde Twitter hesabından paylaştığı mesajda Bitcoin'i tarihin en büyük finans balonlarından biri olan lale çılgınlığına benzetmişti.

YORUMLAR 18
  • zalım 6 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi bakanı dediyse alınmalı bence doları satın dediler yükseldi altını elden çıkarın dediler arttı ozaman bu parayıda almak lazım
    Cevapla
  • serdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz kendi işinize bakın..
    Cevapla
  • Sanal 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanal para saadet cinciri.Yarını hiç belli değil.Uyarılar yapılıyor resmi ağızlardan.Kişi iradesinde hürdür.İsteyen istediğini alır.Sonradan ağlamanın bir yararı olmaz.
    Cevapla
  • SaadetZ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ekmeği camın arkasından kızarmış tavuğa bandırıp, ücret istenildiğinde yemedim..yenmiş say..o zaman sana vermediğim ücretin para üstünü ver muhabbeti olmaz mı?.Ortada birşey yok ama çok degerli :=))))Sanal dunyada zirve yapmışlar.Dünyada yüzlerce devlet var,bunlardan hangilerinin merkez bankası,bankaları rezerv yapmış bitcoin i.Alt zemini yok,sanal üretim.Anlıyacağınız yarını belirsiz.Tüm dünyada resmi kurum ve kuruluşlarda geçerli olursa o zaman vatandaş olarak gönül rahatlıgıyla kullanırız.
    Cevapla
  • yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya eninde sonunda herhangi bir ülkeye ait olmayan küresel bir para birimine geçecek geçmelidir bitcoin olur veya başka bişey ama olmalı dolar küresel bi para ama kontrolu abd nin elinde istediğinde değerlendiriyor istediğinde düşürüyor buda diğer ülkeler için riskli oluyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle