Fiyatı yarı yarıya indi

20 TL'ye çıkan hamsinin fiyatı 10 TL'ye kadar geriledi.

Fiyatı yarı yarıya indi
Fiyatı yarı yarıya indi
GİRİŞ 12.12.2017 17:01 GÜNCELLEME 12.12.2017 17:01

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Aslan, hamsinin daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan'a göçtüğünü, Türk balıkçısının da hamsinin peşinden bu ülkelere geçmeye başladığını söyledi. 20 TL'ye çıkan hamsinin fiyatı 10 TL'ye kadar geriledi

Aslan yaptığı açıklamada, birkaç gündür Doğu Karadeniz'de etkili olan fırtına ve olumsuz hava koşullarının dün itibarıyla etkisini yitirdiğini belirtti.

Dün akşam teknelerin yeniden denize açıldığını ve hamsi avladığını ifade eden Aslan, "Tekneler, liman ve balıkçı barınaklarına az miktarda da olsa hamsiyle döndü. Günler sonra yeniden tezgahları hamsi süslemeye başladı." dedi.

Aslan, hamsi sürülerinin Türk karasularını büyük ölçüde terk ettiğine dikkati çekerek, "Balık daha soğuk sulara sahip Rusya ve Gürcistan'a göçüyor. Türk balıkçısı da hamsinin peşinden bu ülkelere geçmeye başladı. Önümüzdeki süreçte tezgahları Rus ve Gürcü karasularında avlanan hamsi süsleyecek" diye konuştu.

HAMSİ FİYATI DÜŞÜYOR

Öte yandan, Giresun'da hamsinin 15-20 liraya kadar yükselen kilogram fiyatı, avcılığın yeniden başlamasıyla düşüşe geçti.

Balıkçı Ahmet Demirci, hamsi fiyatının 10 liraya gerilediğini belirterek, "İlerleyen günlerde havaların iyi gitmesi durumunda avcılığın biraz daha bollaşmasını ve rakamın biraz daha düşmesini ümit ediyoruz." ifadesini kullandı.