Türkiye üçüncü çeyrekte çift haneli büyüdü!

Türkiye ekonomisi ile ilgili en kritik verilerden biri olan üçüncü çeyrek büyüme rakamları açıklandı. Ekonomi 3. çeyrekte 11,1 büyüdü.

GİRİŞ 11.12.2017 10:15 GÜNCELLEME 11.12.2017 16:02
Bu Habere 89 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), yılın üçüncü çeyreğine (temmuz-eylül) ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYH) verilerini açıkladı.Buna göre, GSYH tahmini, zincirlenmiş hacim endeksi olarak, bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,1 arttı. Türkiye'nin bu oranla Hindistan ve Çin'i geride bıraktığı bildirildi.

Üretim yöntemiyle gayrisafi yurt içi hasıla tahmini ise aynı dönemde cari fiyatlarla yüzde 24,2 yükselerek, 827 milyar 230 milyon lira olarak belirlendi.

Tarım sektörünün toplam katma değeri, bu yılın temmuz-eylül döneminde geçen yılın aynı çeyreğine göre, zincirlenmiş hacim endeksi olarak yüzde 2,8, sanayi sektörü yüzde 14,8 ve inşaat sektörü yüzde 18,7 arttı. Ticaret, ulaştırma, konaklama ve yiyecek hizmeti faaliyetlerinin toplamından oluşan hizmetler sektörünün katma değeri ise yüzde 20,7 artış gösterdi.

Başbakan, büyüme çift hane olursa 'şaşırmayın' demişti

Başbakan Yıldırım, "Türkiye'nin 2018'i 2017'den daha iyi olacak. Hem enflasyon tek haneli olmaya devam edecek, büyüme hedefimiz en az yüzde 5,5. Bakın bu yılın 3. çeyrek büyümesi çift haneli olursa şaşırmayın." ifadelerini kullanmıştı.

Son 6 yılın zirvesi

Türkiye büyümede 2011 üçüncü çeyreğinden bu yana en yüksek seviyeyi gördü, tüm tahminleri de aşmış oldu.

YORUMLAR 89
  • Ömer 6 yıl önce Şikayet Et
    Allahuekber !!!
    Cevapla
  • misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    paramiz yabanci paralari karsisinda niye pul oluyo,onuda aciklayin
    Cevapla
  • vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    şu büyüme işini bi ekonomistte çıkıp adam gibi anlatmıyor. mübarek ekonomi büyüyor diyorlar pat zamlar geliyor. büyüyen ekonomide zammı olur. ekonomi büyümesin milletin cebine para girsin. inşaat sektörü almış başını gitmiş o yapılan evler ellerinde patlarsa biz o zaman görürüz büyümeyi yüzde kaç küçülürsek allah göstermez inş o günleri.
    Cevapla
  • Bnas29 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah hukumete ve RTE zeval vermesin. Ic ve dis mihraplara karsi bu rekor Allahin bize bir ikramidir. Insallah CHPKK ve islam dusmanlari tirsar muslumsn devletler bir olur ve kaybettikleri casur karakterlerine doner kurtulurlar.
    Cevapla
  • Tâc 6 yıl önce Şikayet Et
    "Dış mihrap" mı? Mihrâb'ın ne olduğunu biliyor musun, sen? "Mihrak" demek istemiş olabilir misin? Ama onun da tam olarak ne anlama geldiğini bilmezsin, değil mi? Konuşmayı öğrenmeden önce analist ve stratejist olma ihtirasından vazgeçin!
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    hatasız kul yoktur şunu bilmektede yarar vardır bakın sadece ist konyaya 12 13 saatte giderken 4,5 saatte gidiliyor artık 2019 ankara -izmir ve diğerleri örneğin ist-izm ir uçakla 1 saat hızlı trenle 3,5 saat havaalanından gara 1,5 saatte gelirsin hızlı tren daha avantajlı yapılanları görmemek görüpte inkar etmek çok yanlış
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle