Asgari ücret için yeni öneri!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, yeni asgari ücretin tek kişiye göre değil 4 kişilik bir aile olarak öngörülüp belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Asgari ücret için yeni öneri!
Asgari ücret için yeni öneri!
GİRİŞ 05.12.2017 17:22 GÜNCELLEME 05.12.2017 17:22
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan , AA muhabirine yaptığı açıklamada, asgari ücretin, Türkiye'de sadece ücretlileri değil, pek çok konu ve alanı da ilgilendiren önemli bir düzenleme olduğunu ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantılarının başladığını anımsatan Arslan, komisyonun sağlıklı bir asgari ücret tespit edeceğinden umutlu olmadığını söyledi.

Türkiye'de asgari ücretli yaklaşık 7 milyona yakın emekçi bulunduğuna dikkati çeken Arslan, şöyle devam etti:

BÜYÜK BEKLENTİLER VAR

"Bunların büyük beklentileri var. Bu beklentileri karşılayacak bir asgari ücretin oluşmasını elbetteki istiyoruz ve bekliyoruz. Ama komisyonun bu yapısıyla bunu gerçekleştirme imkanı yok. Hem işverenlerin hem işçi kesiminin burada geniş bir mutabakatla, geniş bir arkasında kitle desteğiyle bu masada olmuş olsalar belki sorunun çözümünde daha önemli bir aşamaya geleceğiz ama maalesef bugün bundan uzak durumdayız."

TEMSİLİ GÜÇLÜ KOMİSYONA İHTİYAÇ VAR

Arslan, pek çok alanda bu reform yapan, ciddi değişimlere imza atan hükümetin ivedilikle komisyonla ilgili yönetmeliği değiştirmesi gerektiğini öne sürerek, Türkiye gibi güçlü bir ülkenin, dinamik bir çalışma hayatının daha geniş şekilde temsil edileceği bir komisyona ihtiyacı olduğunu belirtti.

4 KİŞİLİK AİLEYE GÖRE ÜCRET OLMALI

Söz konusu ücretin iyi tanımlanması gerektiğini vurgulayan Arslan, "Asgari ücret demek asgari geçim şartları şeklinde değerlendirildiği zaman bugünkü rakamların çok üstünde bir asgari ücrete ihtiyacımız olduğu kesin. Bizim gibi ataerkil toplumlarda aileler esastır. Asgari ücretliyi de tek kişi olarak değil, 4 kişilik bir aile olarak görüp ona göre bir değerlendirme yapıp ona göre bir ücret belirlemesi yapmak gerekiyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 28
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    3 Çocuklu ! + Anne Baba nasıl 4 kişilk aile oluyor ?
    Cevapla
  • sırdar 6 yıl önce Şikayet Et
    iyiki asgari ücret diye bişey var yoksa işverenin insafına kalsak onuda vermez zaten zam gelmeden çarşıda pazarda herşeye zam geliyor bir bakın marketlere yazınki fiyatlarla (meyva sebze hariç) şimdiki fiyatları bir kararlaştırın çay şeker peynir yağ nereleri buldu
    Cevapla
  • İsmail 6 yıl önce Şikayet Et
    Muğlanin bir ilçesin de mütevazi bir evde oturuyorum en düşük kira bedeli 600 tl yol masrafim çocuklar dahil 200tl elk.su.tel 200tl geri kalani da temel ihtiyaçlarimiz...peki ben cocugumun egitim giyim gibi ihtiyaclarini nereden karsilayacagim.burada özel okul sahibi cimri bir zat.12 saatten aşşagi olmamak kaydi ile yazin bu 16 saat olur haftasonu tatili yok yillik izin yok 1tl mesai de vermeden insan calistirior
    Cevapla
  • murat 6 yıl önce Şikayet Et
    4+3 hakkı budur
    Cevapla
  • kürşat 6 yıl önce Şikayet Et
    100 lira 2018 zammı olsa ,100 lira sgk daha az alsa ,100 lira agi doğrudan maaşa eklense,1704 lira yeni asgari ücret olur herkes memnun olur
    Cevapla
  • Tolga 6 yıl önce Şikayet Et
    bir kişi isen bile olmaz. Kirada otur bak ne oluyor. bu rakan 4 kişilik 1 aile için en az 6000 TL olmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle