Dolara Erdoğan darbesi! Düşüşe geçti

Dolar, TL karşısında güne yükselişle başlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla düşüşe geçerken Borsa İstanbul'da yükseliş yüzde 1'in üzerine çıktı.

Dolara Erdoğan darbesi! Düşüşe geçti
Dolara Erdoğan darbesi! Düşüşe geçti
GİRİŞ 04.12.2017 15:00 GÜNCELLEME 04.12.2017 17:07
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yurtdışına para çıkaranlarla ilgili sözlerine açıklık getirmesinin ardından piyasalar hareketlendi. Dolar 3.8939 TL, euro ise 4,6191 TL, seviyesine kadar geriledi.
 
Dolar/TL şu sıralar günlük bazda yüzde 0,37 düşüşle 3.8989'dan, euro ise yüzde 0,75 düşüşle 4,6197'den işlem görüyor.
 
Cumburbaşkanı'nın açıklamaları Borsa İstanbul'da da etkisini gösterdi. BİST 100 endeksi açıklamanın ardından hızla yükselişe geçerek 105 bin seviyesinin üzerini gördü. Endeks şu sıralar yüzde 1,42 artışla 105 bin 041 bin puan seviyesinde bulunuyor.
 
"İSTEYEN HERKESİN YURTDIŞINA PARASINI ÇIKARMA HAKKI VAR"
 
Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "Engelleri Aşanlar 2017" programında yaptığı konuşmada, dünkü sözlerine açıklık getirerek şunları söyledi:
 
"Dün bazı sinyalleri aldığımı belirtim. Önce orayı düzeltelim. Malvarlığını başka ülkelere kaçıranların bulunduğunu söylemiştim. Farklı değerlendirmeler yapıldığını gördüm. Türkiye, serbest piyasa ekonomisine sahip bir ülkedir. İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır. Yurtdışından yatırımcı çekmenin yanında yurtdışına yatırım yapan da bir ülkeyiz. Yatırımiçin yurtdışına kaynak götürene, ihracat arayışı içinde olana, ticaret yapana asla sözümüz yoktur, olamaz.
 
Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılmasıyla ilgili bir talebim veya talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleri ile iltisaklı oldukları için paralarıyla beraber bu ülkedeki kaynakları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Bunu söylüyorum. Onlarla ilgili nefes tüketmeye de gerek duymuyorum. Benim söylediğim, ülkemizin diğer saldırıların yanı sıra ekonomik olarak da baskı altına alınmaya çalışıldığı şu dönemde işadamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemeleri gerektiğidir. İş adamlarımız, şayet bu dönemde Türkiye ekonomisine sahip çıkmayacaklarsa soruyorum ne zaman çıkacaklar?"

YORUMLAR 22
  • isviçreli 6 yıl önce Şikayet Et
    Kampanyaya katilip dolarlarimi bozdurdum .200.000 tl zararim var peki neden ? Ben reisimizin yaninda olup dolarimi dozdurdum ya peki devlet benim bu zararimi karsilayacakmi yoksa ben enayi yerinemi düştüm ?
    Cevapla
  • İhlas 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah zahmetinle samimiyetine rahmet ve bereket versin.
    Cevapla
  • sitir 6 yıl önce Şikayet Et
    behere boş konuşma
    Cevapla
  • Ersin 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünya âç sırtlanlar gibi ülkemize saldırıyorken bizler halimize şükredip birbirimize sabri tavsiye edip ďüsmana karşı tek vücut olmamız gerekirken yaptığımıza bakın. Alay ediyoruz neymiş çok düşmüşmüş... Beyler kendimize gelelim ... Ya gerçekten nankör bir toplum olmuşuz da farkında değiliz yada bunun arkaşında farklı bir niyet var... Ülkemiz bu kadar saldırı altındayken başkalarının emellerine alet olmayalım... Yoksa bu günleri çok ararız bundan emin olun.
    Cevapla
  • Fer 6 yıl önce Şikayet Et
    Şu yorumlara bakılırsa hiç kimseye yaranamazsın reisim eskiye dönmek isteyen bir sürü tatlı su balığı görüyoruz
    Cevapla
  • bahadır 6 yıl önce Şikayet Et
    sayın cumhurbaşkanım ülkemiz için elinden gelenin en iyisini maximum çabayı sarfettiğini biliyorum heryerden saldırı altında olduğumuzuda sen diğerleri gibi yatıp maaşına bakmadın sen orada olmadığın zaman biliyorumki ülkem beter olacak Allah yardımcımız olsun görmeyen gözlerede görmeyi nasip etsin
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    On numara bir yorum olmuş , sana sonuna kadar katılıyorum kardeş :-))) Allah cc Reisimize güç kuvvet sağlık afiyet versin ki,kafire karşı dim dik durabilelim ...
    Cevapla
  • mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz yine de şükür inşallah 3.50 lere de düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle