İngiltere'den TF-X ile ilgili önemli açıklama!

Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Ankara Anlaşması ve yerli savaş uçağı TF-X'e ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 01.12.2017 17:24 GÜNCELLEME 02.12.2017 00:26
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

DHA'nın sorularını yanıtlarken İki ülke arasında ortak gerçekleştirilen uçak projesi TFX´ten memnuniyetlerini dile getiren Johnson, "İki ülke için de önem taşıyan projelere odaklanılmasından mutluyuz. Güçlerimizi birleştirdiğimiz TFX projesi gibi birçok ortak projemiz var" dedi.
 
Toplam 7 milyar dolarlık proje kapsamında Türkiye TF-X adı verilen milli savaş uçağını geliştirirken, İngiltere Hava Kuvvetleri´nin sahip olduğu Eurofighter Typhoon uçakları da TFX projesinde kullanılan teknolojiyle modernize edilecek. 

Büyük büyük babasının da Osmanlı soyundan geldiğini söylemesiyle de Türk kamuoyunda tanınan Boris Johnson DHA´ya yaptığı Ankara Anlaşması´na ilişkin açıklamalarda İngiltere´nin enerjik, yetenekli ve parlak insanları çekmekten her zaman memnuniyet duyacağına vurgu yaptı. Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Johnson, "İngiltere´nin kapısı büyük büyük babam gibi İngiltere´ye gelerek hayatlarını burada kurmak isteyen enerjik, yetenekli ve parlak insanlara her zaman açık; bundan gurur duyuyoruz ve Brexit´ten sonra da bu anlayışla da devam edeceğiz" dedi.

"İkili ilişkiler inanılmaz güçlü"
 
Başbakan Binali Yıldırım ile Birleşik Krallık ve Türkiye için ortak önem taşıyan konuları görüştüklerini vurgulayan Johnson, "Başbakan Binali Yıldırım´ı birkaç yıldır tanıyorum ve bence iyi bir iş çıkartıyor. Krallık ve Türkiye ilişkilerine gelirsek bence siyasi zorluklara, siyasetin tüm gerginliklerine rağmen Birleşik Krallık ve Türkiye´nin ikili ilişkileri inanılmaz derecede güçlü" dedi. 
 
Brexit´in sağlayacağı faydaları özellikle vurgulayan Johnson, "Brexit ile birlikte sadece Avrupa Birliği´ndeki dostlarımıza ve ortaklarımıza değil, onun dışında Türkiye gibi dostlarımıza da ayrı önem gösterebileceğiz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 28
  • adamın biri 6 yıl önce Şikayet Et
    şu inglizlere parasını peşin ödediğimiz sonrada avcumuzu yaladığımız 1913 teki iki savaş gemisi geliyor aklıma demekki tarihten ders almamışlar
    Cevapla
  • kutsal damacana 6 yıl önce Şikayet Et
    gelişmiş jet motorun yok yok yok yok yapmak için testlerde de dahil 10 yıl gerekiyor, erdoğan olamazsa oda çok çok çok zor yılan hikayesi olur, yerli jet motorun geliştirilmesi yüzde yüz yerli olması için zaman gerekiyor geçici olarak ingiliz marka Rolls-Royce motor kullanılacak tabiii soru işaretleri de çok
    Cevapla
  • Harun 6 yıl önce Şikayet Et
    İngiltere batıyı hepten bırakıp kendi ittifakımızı kurmamızı engelliyor. dost numarası yapıyor. bizi zayıf iple batıya kendilerine angaje ediyor. uçak geliştirme sürecini sürüncemeye yönlendirecekler. Bizim ne olursa olsun ingiltereden bağımsız da kendi motor ve uçak çalışmamızı 2. koldan yapmamız gerekli. Pakistan, Azerbaycan ile Endonezya Malezya ile birlikte çalışabiliriz.
    Cevapla
  • Kamil 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu projede düşünlen şeyler ile ilgili mit dahil tüm kurumlar uyanık olmalıdır. Aksi takdirde büyük bir zaman , enerji ve para kaybı yaşanacaktır.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Ingkltereye guvenmek ahmaklik asla. Bizim iyjligimize calismazlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle