Erdoğan'ın danışmanından Sarraf açıklaması!

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, NTV yayınında ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi.

GİRİŞ 30.11.2017 12:36 GÜNCELLEME 30.11.2017 13:16

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, ABD'de devam eden davanın ekonomiye etkisiyle ilgili olarak, "En kötü senaryoda bile Türkiye ekonomisine sorun yaratacağını düşünmüyorum. Bankacılık sektöründe sistemik bir risk söz konusu değil" dedi.

ABD'de devam eden davaya ilişkin konuşan Ertem, "Davaya ilişkin tüm spekülatif haberlerin kötü senaryoların gerek kur gerek faiz tarafında fiyatlandığını düşünüyorum. En kötü senaryoda bile Türkiye ekonomisine sorun yaratacağını düşünmüyorum. Bankacılık sektöründe sistemik bir risk söz konusu değil" dedi.

"MERKEZ BANKASI GEREKİRSE FAİZ TARAFINDA MÜDAHALE EDER"

Kur tarafında dalgalanmalar olmasının doğal olduğunu belirten Ertem şunları kaydetti: "Bundan sonra kurda çok olumsuz gelişme beklemiyorum. Kurdaki aşırı oynaklık Merkez Bankası'nın enflasyon beklentilerini bozucu yönde gelişiyorsa Merkez Bankası faiz tarafında müdahale eder. Para Politikası Kurulu toplantısı dışında da inisiyatif kullanabiliyor. Merkez Bankası geç likidite penceresini yukarı çekebilir, burada düzenleme yapabilir. TL uzlaşmalı vadeli döviz satım ihalelerinde Merkez Bankası'nın zarar edeceği eleştirileri doğru değil, göreceksiniz kârlı duruma geçecek."

"İTHALATTAKİ ARTIŞ YAVAŞLAYACAK"

Ertem, ithalattaki artışın kurun da etkisiyle önümüzdeki dönemde yavaşlayacağını, bunun dış ticarette ve cari dengede toparlanma olarak yansıyacağını ifade etti.

"KGF GERİ DÖNÜŞLERİ YATIRIMI HIZLANDIRACAK"

Cemil Ertem, kredi garanti fonu geri dönüşlerinin 2018 başında hızlı bir şekilde kullandırılmasının söz kosunu olacağını, bunun da yatırımları hızlandıracağını kaydetti.