Hükümetten Sarraf davası ile ilgili flaş açıklama!

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD`deki Sarraf davası ile ilgili olarak "Biz bankacılık sektörümüzün arkasındayız, ne gerekiyorsa her türlü desteği vereceğiz" dedi.

Hükümetten Sarraf davası ile ilgili flaş açıklama!
Hükümetten Sarraf davası ile ilgili flaş açıklama!
GİRİŞ 29.11.2017 14:50 GÜNCELLEME 29.11.2017 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek 8. Boğaziçi Zirvesi'nde ABD'de devam eden Sarraf davası ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. 

Şimşek açıklamasında, "Bankacılık sektörünün arkasındayız, gereken her türlü desteği vereceğiz; dava nedeniyle sektör etkilenirse gerekeni yapacağız. (ABD'deki davayı) siyasi boyutları olan bir dava olarak görüyoruz ama sektörün kendisi şoklara karşı büyük kapasiteye sahip" dedi.

Bankacılık sektörünün aktif kalitesinin yüksek olduğunu ve şu an sorunlu kredilerin toplam kredilere oranı yüzde 3 civarında bulunduğu söyleyen Şimşek açıklamalarının devamında şunları söyledi: "Bankacılık sektöründe bu sene hızlı kredi genişlemesi oldu, "aşırı ısınma var" diyenler oldu ama bu geçiciydi; normalleşme başladı. Bankalarda (kredilerde) aşırı ısınma yok, buna izin vermeyiz. Bir tek, firmaların ciddi açık pozisyonu var ama onların da varlıkları var."

YORUMLAR 1
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    bize ne sarraftan da abd ambargosundan da. Bu kadar niye büyütülüyor. Kendileri çalsın kendileri oynasın
    Cevapla