Elektronik paracılar Türkiye’ye dönüyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun yasalarına uyum sağlamadıkları için geçtiğimiz yıl Türkiye’den teker teker çıkan ödeme ve elektronik para kuruluşları dönüşe geçti.

Elektronik paracılar Türkiye’ye dönüyor
Elektronik paracılar Türkiye’ye dönüyor
GİRİŞ 24.11.2017 10:19 GÜNCELLEME 24.11.2017 14:52
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kimlik bilgilerini aldığı kişilerin işlemlerini Türkiye'de kurdukları ‘server'lar üzerinden yapmadığı için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) ‘kırmızı kart' gösterdiği Rus menşeli Webmoney dönüş için kolları sıvadı. PayPal, WebMoney, Netteller, Skrill ve Paysafecard geçen yıl yasal sorumluluklara uymadıkları için Türk pazarından çıkmıştı.

 

SIRA PAYPAL’DA OLABİLİR

Yıllık 30 milyar doların üzerinde hacmi olan ve 65 ülkede faaliyet gösteren Webmoney dönüş yolunu yerli dijital ödeme şirketi Papara'da buldu. Papara Başkanı Ahmed F. Karslı, uluslararası ödeme şirketlerinin Türkiye'de faaliyet göstermelerini sağlayacak bir alt yapı geliştirdiklerini ve bu anlamda da ilk olarak Rusya menşeli Webmoney ile anlaştıklarını söyledi. Webmoney'nin önümüzdeki ay pazara gireceğini belirten Karslı, şirketin ‘sunucuların yerel olması ve kişisel verilerin dışarı çıkarılmaması' şartına Papara'nın altyapısını kullanarak uyum sağlayacağını aktardı.

Karslı, uluslararası bir şirketle daha görüşmelerinin sürdüğünü aktararak, internet üzerindeki en yaygın kullanıma sahip para transfer ağlarından biri olan ve Türkiye'den çıkışı olay yaratan Paypal'ın da benzer şekilde Türkiye'ye dönüş yapabileceğine dikkat çekti.

KAYNAK: SÖZCÜ
YORUMLAR 2
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Dolar euro kullanmayın. Biriktirmeyin
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Konu ile alakasi ne?
    Cevapla