Çolpan İlhan Moda Okulu öğrencilerini bekliyor

Kariyerini moda sektöründe planlayanlar için, İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulu’nda önemli eğitimler veriyor.

Çolpan İlhan Moda Okulu öğrencilerini bekliyor
Çolpan İlhan Moda Okulu öğrencilerini bekliyor
GİRİŞ 21.11.2017 12:31 GÜNCELLEME 21.11.2017 12:31

Teorik eğitimlerin ardından uygulama eğitimleri ile sektöre kalifiye eleman yetiştirme hedefinde olan okulda, tüm eğitimler ücretsiz. 3-D Deneysel Kalıp, Stil Danışmanlığı, Çanta- Ayakkabı Tasarımı, Şapka Tasarımı, Moda Fotoğrafçılığı, Moda Tasarımı İllüstratör okulda verilen 48 branş eğitiminden birkaçı.

İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulu’nda moda sektöründe yer sahibi olacak öğrenciler yetişiyor. Mecidiyeköy’de yer alan okulda, teorik eğitimler uygulamalı ve proje bazlı eğitimlerle destekleniyor. Okulda toplam 48 branşta eğitim verilirken; verilen bu eğitimlerin tümü ücretsiz.

İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulunda eğitimler stilistlik, modelistlik, giyim olmak üzere 3 grupta veriliyor. Aynı zamanda eğitimlerin hafta içi gündüz, hafta içi akşam, hafta sonu gündüz, hafta sonu akşam seçenekleri bulunuyor. Saat ve gün seçeneklerinin çeşitliliği açısından ister çalışma hayatına dâhil olmayan ancak bu alanında kariyer planı yapan İstanbullular kadar, çalışma hayatında olup, iş çıkışında ya da tatil günlerinde moda alanında eğitim almak isteyenler de eğitimlerden rahatlıkla yararlanabiliyor.

Okuldaki Eğitim İçerikleri Çok Zengin

Kumaşın kesiminden dikimine, süsleme tekniklerine kadar ürünün bütün aşamalarının detaylı olarak öğretildiği giyim eğitimlerinin yanı sıra modelistlik eğitimleriyle de tüm giysi türlerinde ölçü alma ve hesaplama tekniklerini yapabilme, ölçü tabloları oluşturabilme, temel giysi kalıplarını hazırlayabilme, temel kalıplar üzerinde model uygulama ve model geliştirme yapabilme, şablon tekniğine uygun paylandırma işlemi yapabilme, temel drapaj ve drapaj tekniği ile model uygulanmış kalıplar elde etme, serileme tekniklerini uygulama, pastal planı oluşturma ve metraj hesaplama eğitimi veriliyor. Okulda verilen stilistlik eğitimleri ile de öğrenciler kendi tasarımlarını hazırlayabildiği gibi bu tasarımlarını dijital ortama geçirebilmeyi ya da dijital ortamda tasarım yapmayı öğreniyorlar.

İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulu’nda aynı zamanda moda sektörünün içinde yer alan başka eğitimler de veriliyor.  Moda fotoğrafçılığı, Moda perakendeciliği, Stil danışmanlığı, Moda Tarihi ve Kültürü bu branşlar arasında yer alıyor.

Okulda eğitimin sonuna gelindiğinde öğrenci tasarımları bir defile ile sergilenirken bu proje için İSMEK moda fotoğrafçılığı, güzellik ve saç bakım hizmetleri öğrencileri ile bir grup çalışması yapılıyor. Bu projeler sayesinde öğrenciler sektöre hazır hale geliyorlar.

Okula Kayıt Olmak İçin Neler Gerekiyor

İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulu’nda verilen eğitimlere 16 yaşını doldurmuş herkes başvuruda bulunabiliyor. Ancak ileri seviye eğitim verilen branşlara öğrenci olarak kabul edilebilmek için yaş sınırını doldurmuş olmanın yanı sıra sınav, uygulamalı sınav ya da mülakatta başarı sağlamış olmak gerekiyor. Başvurular www.ismek.ist adresi üzerinden online ön kayıt formu doldurularak yapılıyor. Ön kayıtların kesin kayda dönüşebilmesi için ise belirtilen süre zarfında nüfus cüzdanı fotokopisi ile İSMEK Çolpan İlhan Moda Okulu’na şahsen başvurmak gerekiyor.