Suudi Arabistan onun için Türkiye'nin kapısında

Riyad yönetimi, Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen 6 ANKA insansız hava uçağı ile 2 yer kontrol istasyonu almak için Ankara ile görüşmeler yapıyor.

GİRİŞ 19.11.2017 14:53 GÜNCELLEME 19.11.2017 15:02
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Defence News sitesinin aktardığına göre TUSAŞ‘ta görevli Görkem Bilgi, satış konusunda Suudi Arabistan ile bir süredir görüşmelerin sürdüğünü açıkladı. 

TEKNOLOJİ TRANSFERİ TALEBİ

Görkem Bilgi, Suudilerin özellikle keşif özelliğine ilişkin bazı talepleri olduğu ve bu talepler üzerinde görüşmelerin halen sürdüğünü söyledi. Ayrıca anlaşma kapsamında Suudi Arabistan'a teknoloji transferinin de ele alındığı belirtildi. 

 

İNDİRİM DE İSTEDİLER

Bir başka kaynağa göre ise son dönemlerde petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle Suudiler ANKA satışı için indirim talep etti.

TUSAŞ‘ın ilk yerli drone'u olan ANKA halihazırda Türk Silahlı Kuvvetleri’nce kullanılıyor. 2018’de 10 yeni ANKA'nın TSK’nın kullanımına verilmesi bekleniyor.

ANKA'nın Birleşik Arap Emirlikleri’ne satışı konusunda da görüşmeler yapılmış ancak BAE’nin kendi insansız hava aracı projesi nedeniyle görüşmelerin sonuçsuz kaldığı belirtiliyor.

YORUMLAR 95
  • türkiyem 6 yıl önce Şikayet Et
    bu islam peyganber düşmanı Siyonist uşaklarına hiç bir yardım helal değildir huzuru mahşerde Allahü teala hepimizden hesap sorar.gidip hizmetkarı oldukları Siyonistlerden istesinler
    Cevapla
  • sakın! 6 yıl önce Şikayet Et
    teknoloji transferi sakın yapmayın!
    Cevapla
  • Maslandag 6 yıl önce Şikayet Et
    Satış tamam, lakin teknoloji transferi kesinlikle yapılmamalı. Bu adamlar mal, asıl onların arkasında bizim sistemlerimizi çözmeyi amaçlayan İsrail ve Amerika var.
    Cevapla
  • fuat 6 yıl önce Şikayet Et
    suudi ler bu silah ile ilgili abd ye bilgi sızdırmak için silah siparişi veriyor olabilir. yoksa kankası abd de silah mı bitti de bizden alıyor. e para gırla zaten
    Cevapla
  • Aytunc AY 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD İsrail dünpyanın parasını aktarır Türkiye ye gelince indirim talehp ederler... Bu silhaları isteyenler bunlar değil israil ve abd gibi ülkeler teknoloji trnafire yapılmamalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle