Bakan talimat! Vatandaşa ücretsiz dağıtılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'u daha da güzelleştirmek istediklerini belirterek, "Vatandaşa istediği kadar ücretsiz fidan vereceğiz" dedi.

Bakan talimat! Vatandaşa ücretsiz dağıtılacak
Bakan talimat! Vatandaşa ücretsiz dağıtılacak
GİRİŞ 19.11.2017 11:58 GÜNCELLEME 19.11.2017 13:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İstanbul'un yüzde 44'ünün orman olduğunu söyledi. Eroğlu, "İstanbul'un alanının yüzde 44'ü ormandır. Bu kadar büyük ormanı olan başka bir il yoktur. Siz sadece şehir içini görmeyin" dedi.

Kuzey Marmara Otoyolunu ağaçlandırma projesi kapsamında Çekmeköy - Kuzey Marmara bağlıntısındaki alana 39 bin fidan dikilmesi için düzenlenen törende konuşan Eroğlu," Bizim ormanların çoğu bozuktur. Ama İstanbul ormanlarının yüzde 94'ü verimli ormandır. Bir de bu şansımız var. Sadece yüzde 6'sı bozuk. İşte o yüzde 6'yı da Karayollarına, yol yapan firmalara rica edeceğiz, mecburiyetiniz 5 katı fidan dikeceksiniz" diye konuştu.

 

BEYKOZ'A İKİ EKOLOJİK KÖPRÜ

Yol iznini verirken 5 katı fidan dikme şartı getirdiklerini hatırlatan Bakan Eroğlu, "Biliyorsunuz buradan yollar geçerken tabi burada yaban hayatı var. Ormandaki canlılar var. Bu canlıların geçişi için ekolojik köprü yapılmasını şart koştuk. Teşekkür ediyoruz. Sarıyer tarafında çok güzel bir ekolojik köprü yaptılar. İki yakayı yaban hayatı bakımından birbirine bağladılar. İnşallah Beykoz tarafında da en az iki tane daha ekolojik köprü kazandıracağız" dedi.

SADECE İSTANBUL'DA BULUNAN BİYOLOJİK TÜRLER

İstanbul'da 4 bin 614 hayvan ve bitki çeşidi olduğunu söyleyen Eroğlu, bunlardan 53 tanesinin sadece İstanbul'a özel endemik tür olduğunu söyledi. Eroğlu bu sayının yeni tespit edilen İstanbul Soğanı bitkisiyle 54'e çıktığını açıkladı. Eroğlu," Dünyada başka yerde yok. İstanbul Soğanı adıyla yeni bir endemik tür bulundu. Sayı 54'e yükseldi. 54 tane dünyada olmayan muhteşem tür İstanbul'da. Bu da başka bir şehirde yok" diye konuştu.

İSTANBUL'A 30 MİLYON FİDAN DİREKTİFİ

Konuşmasının sonunda Orman Genel Müdürüne talimat veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "21 milyon fidan İstanbul için yetmez. Geri kalan bütün bozuk alanları tamamen ağaçlandıracaksınız. Bütün okul bahçelerini, hastane yollarını, bütün mezarlıkları. Şehri güzelleştireceğiz. Vatandaşa istediği kadar fidan vereceğiz. Ücretsiz. Tamam mı? Neticede bu 21 milyon fidanı, 2019'a kadar 30 Milyona çıkarmak için bir çalışma yapın" şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından 29 bin fidan dualar eşliğinde bölgeye dikildi.

YORUMLAR 7
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    gaziantep'e de ayni uygulamayi yapin. fidanlar cok pahali burda
    Cevapla
  • Epu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kastamonunun %70i orman...
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    Fıstık çamı ceviz dağıtımı yapın sayın bakan ekonomik değeride olsun
    Cevapla
  • can polat 6 yıl önce Şikayet Et
    bu proje tum yurda yayilmali " bedava fidan" turkiye yemyesil bir cennet olur hayat ucuzlar ve guzellesir..
    Cevapla
  • ulucak 6 yıl önce Şikayet Et
    Pendik belediyemizden 2-3 sene önce 3 ıhlamur 3 çınar fidanı aldım ıhlamurlarım büyüdü ve 2 senedir ıhlamurda veriyor fakat çınarlarım kurudu fidanlar büyük olduğu için daha derine gömmem lazımmış.bence güzel bir proje başkanım ve işe yarayacaktır- şu ülkeye çakılı çivisi, olmayanların sizin ve sayın cumhurbaşkanımızın diktiği ağaçların yanayana dikilse neredeyse tüm sınır boyunu kaplayacak kadar çok olduğunu görmezler, bilmezler bilseler bile itiraf edemezler -neyse biz işimize bakalım kul bilmezse halık bilir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle