Erdoğan'dan Merkez Bankası açıklaması!

Yüksek faiz eleştirilerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Merkez Bankası'nın söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız" dedi.

GİRİŞ 17.11.2017 11:48 GÜNCELLEME 17.11.2017 12:20
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Faizlerin düşürülmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, "Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyonun ana sebebi faizdir" ifadesini kullandı. Merkez Bankası'nın yılsonu tahminlerinin tutmadığını da belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Merkez Bankalarının bağımsızlığı var müdahale etmeyiniz. E tamam. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor." dedi.

EKONOMİDE BİR OPERASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Ekonomide de açık bir operasyonla karşı karşıya olduğumuz aşikardır. Belli ki bir yerlerden Türkiye'nin dikkatinin dağıtılması için düğmeye basılmış. Üstesinden gelemeyeceğimiz bir yükle de hamdolsun karşı karşıya değiliz. Büyüme oranlarında iyi bir noktadayız. Hiçbir rasyonel temeli olmayan dövizdeki şişkinliğin ortadan kalkacağını ve kurun normale döneceğine inanıyorum.

HALA ANLAMAK İSTEMEYENLER VAR! SEBEBİ FAİZ!

Faizin sebep enflasyonun netice olduğu kanaatindeyim. Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyon, yok hıyarmış yok salataymış bunlardan kaynaklanan bir şey değil. Ana sebep faizdir, faiz. Bunu öğreneceksiniz. Bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten. Hala bunu anlamak istemeyenler, batıdaki kafalarla çözmeye çalışanlar tabii ki bizi anlamazlar. Batıdaki kafaların da bir kısmı zaten uygulamaları ile bizi destekliyor. ABD'deki faiz oranları ortada. Japonya ortada. Avrupa ortada. Enflasyonların da orada ne olduğunu zaten görüyoruz. Bizdekilere bunu hala anlamadık. Faiz lobisine çalışıyorsunuz başka bir şey yok.

BU İŞ BÖYLE YÜRÜMEZ, BUNU ÇÖZECEĞİZ

Bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü. Onlar götürüyor parayı. Bu kadar yüksek ile kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez. Hala bunu anlatamıyoruz. Bu konuda maalesef devletin bankaları dahi ciddi bir muhafazakarlık içindedir. Bu iş böyle yürümez, bunu çözeceğiz. Başbakan ile de konuştuk. 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faizi düşürdük, enflasyon tek haneliye geldi.

MB'YE SERT ÇIKTI: MÜDAHALE ETMEDİĞİMİZ İÇİN BU HALE GELİYOR

MB’nin söylediklerinin hiç biri tutmuyor tutmaz. Yanlış yoldasınız. 'MB'nin bağımsızlığı var müdahale etmeyin' diyorlar. Müdahale etmediğimiz için bu hale geliyor. 2018 için mali disiplini elden bırakmayacak ancak ekonomiyi de çok fazla sıkmadan, nefes aldıracak bir orta yolu bulmak zorundayız. Bu konuda ilgili bakanlıklarımızın şimdiden sıkı bir çalışma yapması gerekmektedir. Türkiye'ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere ben bir kez daha sesleniyorum. Başaramayacaksınız. Milletimizi bölemeyeceksiniz. Bayrağımızı indiremeyeceksiniz. Vatanımızı parçalayamayacaksınız. 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz. 

YORUMLAR 66
  • kemal aba 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet bankası kurun sizde.. Merkez bankasına borç vermeyin.
    Cevapla
  • Nisan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reyis eger bu konudasamimi isen vur elini masaya. Bedeli bize olsun
    Cevapla
  • Fatih 6 yıl önce Şikayet Et
    Eğer bedel ödenecekse onlar da siz de ödeyin ; genelleme yapma
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Faizi dusurmek degil tamamen kaldirmak lazim cunku faiz , ALLAH cc haramdir. Buyuk gunahlardandir
    Cevapla
  • Vatansever 6 yıl önce Şikayet Et
    Belkide tetikleyen borsadır. Neden kaldırılmıyor acaba ??
    Cevapla
  • Reşat Önel muş 6 yıl önce Şikayet Et
    biz yetkiyi tayyip babaya verdik merkez bankasıda kimmiş bir yandan nato bir yandan içimizdeki irlanlandalılar allahhın izni ile tayyip baba gereğini yapar bizde ölümüne seninleyiz bizler senin askeriniz emret komutanım reis candır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle